22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Başarısız trafik polisine ceza

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, trafik kazalarındaki artışı dikkate alarak, tedbirlerin artırılması yönünde valilere uyarı gönderdi. 

Bakan Aksu'nun valilere gönderdiği yazıda, "Göreve geldiğim günden bu yana, trafik güvenliğinin sağlanmasına özel önem verilmesi gerektiğini bildirmeme rağmen artışın önüne bir türlü geçilememiştir." ifadeleri yer aldı.

Bakan Aksu, kazaların azalması için özel önlem alınmasına karşın, artışın önüne geçilemediğini ifade etti.
Denetimlerin az olduğu illerde trafik kazalarının arttığına dikkat çeken Aksu, özel denetim programı uygulanması yönünde talimat verdi. Aksu, başarılı trafikçilerin ödüllendirilmesini, başarısız olanlardan da hesap sorulmasını istedi.

Bakan Aksu'nun valilere 'kişiye özel' damgasıyla gönderdiği yazıda, "Bundan sonra meydana gelmesi muhtemel trafik kazalarının önlenebilmesi amacıyla ekip faaliyetlerini en üst seviyeye çıkarmak başta olmak üzere, yukarıda sayılan kural ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir." denildi. Aksu, başta trafik polisleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sürücülerin trafikte örnek tavır sergilemesini istedi.

 Trafik denetimlerinde uygulanacak cezalarda 'eşit ve adil' davranılması istendi. Valiliklere gönderilen talimata göre, denetimlerde başarılı olan trafik birim amirleri ödüllendirilecek, başarısız olanlardan da hesap sorulacak. Birim amirleri görevden alınmasına neden olacak herhangi bir olumsuzluk ya da suiistimal olmadıkça iki yıl süreyle görevine devam edecek. Trafik personeline trafik hizmetlerinin haricinde görev verilmeyecek. Trafik hizmetlerine tahsis edilen her türlü aracın yerinde kullanımı sağlanacak, trafik güvenliğini olumsuz etkileyecek şekilde trafik araçlarında akaryakıt ve diğer kısıtlamalara gidilmeyecek. Şehir içinde çalışan halk otobüsleri ile motosikletlere de sıkı denetim getirilecek. Trafik polisleri, emniyet kemeri kontrolüne de önem verecek.

Trafik kazalarını asgariye düşürmek amacıyla sürücülerin eğitimine de özen gösterilecek. Konferans, panel gibi bilgilendirme programları düzenlenecek. Bu konuda üniversitelerde görevli iletişim, tıp, mühendislik, ulaştırma ve psikoloji gibi trafik güvenliği konularında formasyon almış uzmanlardan destek alınacak. Basın yayın kuruluşlarından da katkı ve destek sağlanacak

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 02:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?