22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Başbakan'dan Ferrari ricası

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk'ün hız tutkusu iktidar partisi AK Parti'nin en yetkili organı Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da MKYK) tartışıldı. AK Parti'nin görme özürlü İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Şentürk'ün hız denemesinin rekoruna ulaşması için Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. AK Parti'nin önceki gün yapılan MKYK toplantısında, iç ve dış sorunların yanısıra, Erdoğan'ın da yakından tanıdığı görme engelli sanatçı Şentürk'ün sorunu da ele alındı. Konuyu gündeme görme engelli MKYK üyesi Lokman Ayva taşıdı.

HIZ REKORU DENEYECEK
Ayva, Şentürk'ün hız rekoru deneyeceğini belirterek, "Metin sizden yardım istiyor, destek bekliyor. Hız denemesi yapacak. Otomobille saatte 300 kilometre hıza ulaşarak rekor kırmak istiyor. İlginç bir deneme olacak" dedi. Ayva'nın sözleri karşısında kısa bir şaşkınlık yaşayan Başbakan Erdoğan, "Nasıl yapacak ya... Özel bir araba mı olacak? Ne yapabiliriz" diye sordu. Ayva da "Siz himayenize alın ben gerisinihallederim, ayarlarım" yanıtı verdi. Bunun üzerine Erdoğan da "Tamam ayarla o zaman. Ben de gelir seyrederim. Metinciğimi bir gün yanıma getir de sohbet edelim" dedi.

HAVAALANI PİSTİ
Şentürk'ün rekor denemesiyle ilgili bilgi veren Ayva, şunları söyledi: "Bu denemeyi havaalanı pistinde gerçekleştirmeyi istiyoruz. Güney Afrika'da bir görme engelli saatte 269 kilometre hıza ulaşmış. Metin, kendisine saatte 300 kilometre hıza ulaşma hedefi koyarak rekor kırmak istiyor. Havaalanı pistinde saatte 350 kilometre hıza ulaşan bir arabayla bu deneme yapılacak. Metin hiç görmüyor ama o kendisine güveniyor. Biz organize edeceğiz. Yanında ayrıca bir rehber olacak. Başbakanımız himayesine almayı kabul etti. Bu tür rekorları Türk engellilerin de kırması lazım. Güney Afrika'da rekorlar kırılıyorsa Türkiye'de de yapılmalı. Türkiye'de yapılmayacak diye bir şey söz konusu olamaz. Otomobil firmalarıyla görüşeceğim. Bir haftaya kadar marka belli olur."
Sabah
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 09:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?