19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Başbakan'dan ilginç yorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün içinde 40'a yakın kişinin ölümüne yol açan sel felaketini 'abartanlar' olduğunu söyledi.

Konunun gelişmişlikle ilgili olmadığını, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile doğal afetleri engelleyemediğini savunan Erdoğan, "abartanlar oluyor, onlar da bizi üzüyor. Sanki dünyanın hiçbir yerinde bu tür şeyler olmuyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile bu doğal afetleri engelleme gücü var mı, yok. Hepsinde oluyor. Bir geldi mi, bu doğal afet, alır götürür" dedi.

Tedbiri almakla yükümlü olduklarını belirten Başbakan, "tedbirlerimizi daha iyi bir şekilde almalıyız, hasarları da asgariye indirmeliyiz" diye konuştu.

Bölgeye maddi destek gönderildiğini kaydeden Erdoğan, hasar tespit çalışmaları sonunda mağduriyetlerin giderileceğini kaydetti.

Türkiye'de, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 2 gün içinde 39 kişi öldü. Batman, Şanlıurfa, Mardin, Mersin'de 7 kişi hala kayıp.

Sel felaketinden en çok Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa etkilendi. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 15:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?