22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Başbakanlık otosuna taş atıldı

''Son zamanlarda Trabzonlu hemşehrilerimizin onurları ile oynanmak isteniyor." diyen Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu otobüse taş atıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Son zamanlarda Trabzonlu hemşehrilerimizin onurları ile oynanmak isteniyor. Buna müsaade etmek mümkün değil, buna tahammül etmek mümkün değil'' dedi. Trabzon'dan parti otobüsüyle Rize'nin Güneysu ilçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçe merkezinde vatandaşlar tarafından tezahüratlarla karşılandı.

Burada parti otobüsünden inerek vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan'a, çiçek verildi. Bir sandalye üzerine çıkarak vatandaşlara hitaben konuşma yapan Erdoğan, yarın bazı açılış ve temel atma törenlerinde bulunmak üzere Rize'ye geldiğini söyledi.

Erdoğan, yıllardır tamamlanamayan Rize Kültür Merkezi ile eski Milli Eğitim bakanlarından Tevfik İleri'nin adının verildiği lisenin açılışını yapacaklarını, Tıp Fakültesi idari bina ve morfoloji binasının da temel atma törenini yapacaklarını kaydetti.

Pazar günü de Ardeşen ilçesinde birçok açılışlar yapacaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: ''Akşam da inşallah Trabzonlu hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Son zamanlarda Trabzonlu hemşehrilerimizin onurları ile oynanmak isteniyor. Buna müsaade etmek mümkün değil, buna tahammül etmek mümkün değil. İnsanlarımızın birlik ve beraberliği üzerinde oyunlar oynanıyor.

Onun için Trabzon'un ileri gelenleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek, toplantı yapacağız. Sonra pazar akşamı Kahramanmaraş'a gidip, orada da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Kahramanmaraş'ın kurtuluş törenlerine katılacağız.'' Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileri arasında Merkez Mahallesi'ndeki konutuna geçti.

Bu arada, Erdoğan'ın Trabzon Hava Limanından Rize'ye gitmek üzere bindiği parti otobüsünün önüne geçen bir kişi, taşkınlık yaptı. Yerden sert bir cisim alarak otobüsün camına fırlattığı görülen bu kişi, başbakanlık korumalarınca etkisiz hale getirilerek polislere teslim edildi. Yüksek sesle AK Parti İl Başkanlığı yetkililerine yönelik eleştirilerde bulunduğu öne sürülen ve kimliği açıklanmayan bu kişi, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
AA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 23:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?