25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başını eğme kızım!

Şanlıurfa’da ’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nden yemek almaya gelen kadın ve çocuklar yüzlerini gizledi

Şanlıurfa’da 18 yıldır yoksulları doyuran Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bu yıl da kapılarını açtı... Aşevinden yemek almaya gelen yoksul kadın ve çocuklar, açılışa gelen gazetecileri görünce başlarını eğip, yüzlerini gizledi...

ŞANLIURFA’DA 18 yıldır hayırseverlerin topladığı bağışlarla yoksul ve muhtaç aileleri doyuran ’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’yemek dağıtımına bu yıl da başladı. 18 yıldır, Ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açan aşevinde 6 ay sürecek yemek dağıtımında yaklaşık 12 bin kişiye her gün 3 çeşit sıcak yemek verilecek. Dün yemek dağıtımına katılan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, temsili olarak birkaç kişiye kendi elleriyle doldurduğu yemekleri dağıttı. Ardından açılışa katılan protokol için Aşevi’nin arka bahçesinde uzun bir sofra kurularak et- kavurma, pilav ile yöresel zerde tatlısından oluşan yemek ikram edildi.

Yüzlerini gizlediler

Protokolün yemek yediği sırada diğer bahçede uzun kuyruklar oluşturan yoksullar da ilk gün mönüde olan kavurma et, pilav ve zerdeyi yanlarında getirdikleri bakraçlara doldurup evlerinin yolunu tuttu. Bu sırada ellerinde fotoğraf makinesi ve kameralarla gazetecileri gören kadın ve çocukların başlarını eğdiği ve yüzlerini kapadığı görüldü. Yemek almaya gelen Ayşe kadın, “Burası olmasa çocuklarımız evde aç ve perişan olacak” dedi ve hayırseverlere teşekkür etti.

6 AY BOYUNCA 3 ÇEŞİT YEMEK

23 vakıf ve derneğin oluşturduğu ’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 6 ay boyunca yaklaşık 12 bin kişiye her gün 3 çeşit sıcak yemek dağıtacak.

YEMEKLERİ VALİ DAĞITTI

Vali Nuri Okutan, önce yoksullara kendi eliyle yemek dağıttı. Ardından da arka bahçede açılışa katılan protokolle birlikte yemek yedi.

VATAN
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 16:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?