27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başka ordumuz yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, selefi Bülent Arınç’ın, "İyi ki onların zamanında savaşa girmemişiz" sözlerini değerlendirdi.

Arınç’ın, TSK’yı yıpratacak söz ve davranışlardan kaçınmak konusunda en deneyimli kişilerden olduğunu hatırlatan Toptan, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bu devletin güzide kurumlarından biridir. Yerine konacak başka bir ordu olmadığına göre, orduyu yıpratacak söz ve davranışlardan herkes kaçınır" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, selefi AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın sözlerine farklı yaklaştı. Toptan, şunları söyledi: "O sözleri ne şekilde söyledi bilmiyorum. Böyle söylenmişse, Genelkurmay da böyle cevap verdi. Arınç’ın ifadesiyle ilgili söylemiyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri, bu devletin güzide kurumlarından biridir. Yurdumuzun savunması konusunda geçmişte olduğu gibi günümüzde de başta terörle mücadele olmak üzere, büyük bir mücadeleyi canla başla vermektedirler. Bu ordunun yerine konacak başka bir ordu olmadığına göre, orduyu yıpratacak söz ve davranışlardan herkes kaçınır. Bu konuda en deneyimli arkadaşlarımızın başında Sayın Arınç gelir. Bu nedenle Sayın Arınç’ın gazetelere yansıdığı şekilde bir beyanda bulunduğunu düşünmüyorum."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 02:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.235.xxx Tarih : 15.03.2009 13:17:10

arınçın dedesi tarafından akrabalarının kubilay olayında başı çekmesininin sadece talishsiz bir olay olmadığını türk askerine olan düşmanlığın aile geleneği olduğu anlaşılıyor aslında üzücü olan kubilay olayının faillerinin torunun o makama gelip görev yapması bu sözlerden daha acı