22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Başsavcı vekiline ceza

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Konya Başsavcılığı görevinin ardından İzmir Başsavcılığı görevine atanan ve hakkında dava açıldıktan sonra emekliye ayrılan Zafer Sipahi’yi "cinsel saldırı" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum etti.

İzmir Adliyesi’nde görev yapan 27 yaşındaki kadın zabıt kátibesi, başsavcıvekilinin cinsel tacizine uğradığını bir kadın hakime anlattı. Bunun üzerine durum İzmir Başsavcısı’na iletildi. Başsavcı, tutanak düzenleyerek Başsavcıvekili Sipahi hakkında dava açılmasını sağladı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde yapılan yargılama sonrası Sipahi, İzmir Başsavcıvekili olarak görev yaptığı dönemde emrinde görev yapan zabıt katibesinin "vücut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak" suçunu işlediği iddiasıyla açılan davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından mahkum edilen Savcı hakkında daha önce de mahkemede görev yapan bayan bir psikologu taciz ettiği iddiasıyla dava açıldığı, ancak şikayetçinin davadan vazgeçmesi üzerine davanın düştüğü de öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 10:08:58
Güncelleme :6 Temmuz 2007 Cuma 10:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 81.213.104.xxx Tarih : 6.07.2007 15:04:34
MUHTEREM EMEKLİ OLMUŞ.GÖREVE BAŞLADIĞINDAN EMEKLİ OLANA KADAR BU SÜRE İÇERİSİNDE VERDİĞİ KARARLARLA TÜRK MİLLETİNE ADALET DAĞITTIMI,DAĞITMADIMI.?BEN BUNU MERAK EDİYORUM.İLGİLİLER BENİM MERAK ETTİĞİMİ SİZLERDE MERAK EDİYORMUSUNUZ.?