16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Batman'da 250 bin YTL'lik ilaç vurgunu

Batman'daki atış poligonunda kupürü kesilmiş binlerce ilaç bulundu. İki eczane deposunu doldurabilecek ilaçlarının küpürünü kesip atış poligonuna atan kişilerin yaklaşık 250 bin YTL'lik vurgun yaptığı belirtildi.

Batman'daki atış poligonunda kupürü kesilmiş binlerce ilaç bulundu. İki eczane deposunu doldurabilecek ilaçlarının küpürünü kesip atış poligonuna atan kişilerin yaklaşık 250 bin YTL'lik vurgun yaptığı belirtildi. Batman-Muş- Siirt Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Emin Beyaz, art niyetli meslektaşlarının bulunduğunu belirterek, “Maalesef içimizde art niyetliler de var. Bu vurgun, doktorun hasta görmeden reçete imzalamasından da kaynaklanabiliyor” dedi.

Batman'daki bir şebekenin yaklaşık 250 bin YTL'lik ilaç kupürü yolsuzluğu yaptığı ortaya çıktı. Antibyotik ilaçlar ‘Cezol enjektabl', ‘Flakon', ‘Duobaktam' ve ‘Deklarit' adlı ilaçların kupürleri kesildikten sonra kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce atış poligonuna atıldığı ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri ilaç kupürlerini toplayarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Batman- Muş- Siirt Bölge Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz, meslektaşları arasında art niyetlilerin de olabileceğini anlatırken şöyle konuştu:

“Bu vurgunun bir nedeni de maalesef hasta görmeden yazılan sağlık karneleridir. Eğer hasta görülmeden ilaç yazılırsa, böyle vakalar da yaşanacaktır. Bir meslektaşımız ayakta kalabilmek için borçlanıyor, ardından borcunu ödeyemeyince, intihar ediyor. Bazı uyanık ve art niyetli meslektaşlarımızın bu tür vurgunlara yönelmeleri bizi derinden üzüyor.”

Batman kent merkezinde 66'yı bulan eczane sayısının dondurulduğunu anımsatan Beyaz, “Doktorların hastaları görmeden reçete yazmamaları gerekiyor. Geçmişte yaşanan bu tür yolsuzlukların önüne geçilebilmesi için Eczacılar Birliği ile çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:10:33
Güncelleme :2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın erdağı IP: 85.98.127.xxx Tarih : 2.07.2007 16:35:13
aslında firmalara baskı yapılsada şu mf denen olayı şu hediyeleri yasaklasalar. bunların hiçbiri olmayacak.