19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bayan öğretmen düşerken Gül tuttu

Çankaya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende Gül'ün önünde düşme tehlikesi yaşayan bayan öğretmen zor anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nedeniyle Çankaya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Tören sonrası öğretmenlerle fotoğraf çektiren Gül'ün önünde duran öğretmenlerden birisi heycanlanınca düşme tehlikesi atlattı.

Bayan öğretmen düşerken ani bir refleksle yanındakilere tutununca bir kişi az daha düşüyordu. Öğretmenin arkasında kalan Cumhurbaşkanı Gül de düşme tehlikesi atlatan öğretmeni kolundan tutarak kendini toparlanmasına yardımcı oldu.

19 Mayıs Stadı'nda 23 Nisan törenleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadı’nda tören düzenlendi.

Törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile diğer ilgililer, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

İstiklal marşının söylenmesiyle başlayan törende çocuk korolarının ardından öğrenci andı okundu. Milli Eğitim Bakanı Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, çocukların 23 Nisan Bayramını kutladı, çocuk bayramının dünya barışı üzerindeki önemine dikkati çekti.

Eğitim camiası olarak, yollarına devam edeceklerini vurgulayan Çelik, 23 Nisan’ın iki özelliği olduğunu söyledi. 23 Nisan’ın milli egemenlik ve yeryüzünde çocuklara armağan edilen tek bayram olduğuna işaret eden Çelik, “Millet iradesi Meclis tarafından temsil edilmektedir. Ne yazık ki milletin iradesine zaman zaman müdahale edilmiştir. Ancak demokrasimiz yoluna devam etmektedir" dedi.

Çelik’in konuşmasının ardından tören geçişi ve öğrencilerin gösterilerini sunmasıyla tören gösterilerin ardından sona erdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, törenin bitmesinin ardından sahaya inerek gösteri komitesini tebrik etti. Daha sonra saha içindeki çocukların yanına giden Bakan Çelik’in etrafını bir anda çocuklar sardı. Ardından Bakan Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek çocuklarla sohbet ettikten sonra stadyumdan ayrıldılar.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?