23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Baykal'dan Kıbrıs uyarısı

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Avrupa Birliği ile ilişkilerde daha önce ön şart olarak kabul edilmeyen Kıbrıs sorunun artık ön şart haline getirildiğini bildirerek, "Bize diyorlar ki (Sen KKTC'nin varlığını inkar et, Rum Devletini, Kıbrıs'ın tümlüğünün temsilcisi olarak kabul et, tanı ve Kıbrıs sorunu çözülsün" dedi.

Baykal, AB ile ilişkiler ve Kıbrıs sorunu konusunda yaptığı yazılı açıklamada, sorumluluktan kaçanlar veya işin ciddiyetini kavramayanlar açısından sorunları çözmenin hem güç hem de kolay olduğunu kaydetti.

İddialardan vazgeçildiğinde sorunun kolayca çözüleceğini ifade eden Baykal, "(Bizim böyle bir sorunumuz yoktur) derseniz, soruna yönelik taleplerinizi, haklarınızı, ulusal çıkarlarınızı unutmayı göze alırsanız sorunu çözersiniz. Ama onun faturasını kimse ödeyemez" dedi.

Baykal, Türkiye'nin, Kıbrıs'ta kendi meşru hakkını savunmaması, uluslararası hukuktan ve anlaşmalardan kaynaklanan haklarına sahip çıkmaması durumunda bu coğrafyada yaşama hakkının başkaları tarafından sorgulanmaya başlanacağını bildirdi. Hükümetin bunun farkında olmadığını savunan Baykal, "Efendim uyum gösteriverin, demek çözüm değildir. Biz bunları yaşadık verdin mi gider. Girit nasıl gittiyse bu da öyle gider" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?