18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bayram yağışlı geçecek

Ramazan Bayramı tatili için yollara çıkan tatilciler uzun kuyruklar oluşturdu. Soğuk ve yağışlı hava ise bayram süresince Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkisini sürdürecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın bayram süresince Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, etkili yağış uyarısında bulunarak, soğuk ve yağışlı havanın Ramazan Bayramı süresince Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceğini kaydetti.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yağışlar bayramın birinci günü, Güney Ege (Muğla, Denizli) ile Akdeniz kıyılarında (Antalya, Mersin, Adana, Hatay); bayramın ikinci günü, Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, K.Maraş, İskenderun), İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile doğu ve güneydoğu Anadolu’nun batısında etkili olacak. Bayramın ücüncü günü ise, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında etkili yağış bekleniyor. Meteoroloji, bayram süresince beklenen etkili yağışların oluşturacağı sel, taşkın, su baskını, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların önlem almaları konusunda uyardı.

BOLU'DA RAMAZAN KONVOYU

Ramazan Bayramı tatili için yollara çıkan tatilciler, D-100 Karayolu’nun Abant Kavşağı’nda uzun araç konvoyları oluşturdu. Trafik ekipleri, kavşakta konvoyu eritmeye çalıştı.

Bugün başlayan bayram tatili için sabahın erken saatlerinden itibaren yollara çıkan tatilciler, Bolu Dağı’nda Ankara istikametine doğru araç yoğunluğu yaşanmasına yol açtı. D-100 Karayolu’nun Abant Kavşağı’nda ise zaman zaman uzun araç konvoyları oluştu. Bolu Dağı Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, Ankara istikametine doğru oluşan konvoyu eritmeye çalıştı. Tatil süresince otoyol geçişlerinin ücretsiz olması nedeniyle, Kaynaşlı ve Abant Gişeleri’nde yoğunluk yaşanmadı.

Sürücüler ücret ödemeden gişelerden geçti. Bu arada uygulamadan habersiz olan bazı sürücülerin ücret ödemek için gişelerde durması dikkat çekti. Güneşin kendini göstermesi üzerine tatilciler rahat bir yolculuk geçirdi. Trafik ekipleri, bayram trafiğinin öğleden sonra, özellikle akşam saatlerine doğru daha da yoğunlaşmasını beklediklerini söylediler.

Bu arada, bayram trafiğinin başlaması nedeniyle Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri güzergahta önlemlerini arttırdı. Olası trafik kazalarına ve yaşanabilecek diğer olumsuzluklara anında müdahale etmek üzere Tem Otoyolu’nda her 30 kilometrede bir trafik ekibinin görevlendirildiği bildirildi.


İSTANBUL'DA BAYRAM ARİFESİ

İstanbul'da, bayram arifesinde otogarlar ve mezarlıklarda hareketli bir gün yaşandı.

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek veya başka şehirlerdeki yakınlarını ziyaret etmek isteyenler ile tatil beldesine gitmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren otogarlara geldiler.

Harem Otogarı'nda ofisi bulunan şehirlerarası otobüs firmaları yetkilileri, bayram arifesinde hareketlilik yaşandığını, ancak çok yoğun olmadığını ifade ederek, bunun da havanın yağışlı olması ve tatilin çok uzun olmamasından kaynaklandığını bildirdiler.

Bu arada bazı vatandaşlar, bayram arifesinde kentte yer alan mezarlıklardaki yakınlarının kabirlerine ziyarette bulundular.

Kabir temizliği de yaptıran ziyaretçiler, yakınları için dua ettiler.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 15:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?