18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bayramınız kutlu olsun!

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ulusu güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaranın birlik ve beraberlik ruhu olduğunu belirterek, son günlerde terör eylemlerini tırmandırarak ya da kimi sokak gösterileri düzenleyerek çirkin yüzlerini yeniden gösterenlerin, birlik ve beraberliğe zarar veremeyeceklerini bildirdi.


Cumhurbaşkanı Sezer, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumsal yaşamda önemli yeri olan, insanlara güzel duygular yaşatan bir bayramı daha hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğu içinde olunduğunu belirtti. Sezer, “Tüm yurttaşlarıma saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyor, Bayram'ın ülkemize ve dünyaya, barış, huzur ve gönenç getirmesini diliyorum” dedi.

Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerinin iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Sezer, “Özellikle bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK RUHU”

Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Ulusu'nun binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğunu, tüm tehditlere ve saldırılara karşı ayakta kaldığını anımsatarak, şunları kaydetti: “Ulusumuzu güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur. Tüm olanaksızlıklar içinde Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran ve Cumhuriyet'i kuran, başarıya ulaştıran da bu ruhtur.

Ülkemizin üzerindeki emellerini tarihin hiçbir döneminde gerçekleştiremeyen kimi güçler, vatandaşlarımız arasında yapay ayrılıklar oluşturarak, huzur ve mutluluğumuzu bozmaya çalışmaktadır. Yüce Ulusumuz, baskılara, saldırılara, tahriklere ve yönlendirmelere karşın birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyerek, güçlü bir biçimde varlığını koruyacaktır.”

“TERÖRİZM, ULUSLARARASI TOPLUM TARAFINDAN DIŞLANMALI"

“Terörden umut besleyenler, Türk Ulusu'nun güçlü sağduyusu ve birlikte yaşama istenci karşısında hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır” diyen Sezer, şöyle devam etti: “Bayramların getirdiği dostluk ve kardeşlik ortamından çıkarılacak çok önemli dersler vardır. İnsanlık savaş ve çatışma ortamında değil, barış ve huzur ortamında gelişimini sürdürmüştür. Terör eylemine başvurarak ya da destekleyerek ülkedeki huzuru bozmak isteyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişiminden rahatsız olanlardır. Son günlerde terör eylemlerini tırmandırarak ya da kimi sokak gösterileri düzenleyerek çirkin yüzlerini yeniden gösterenlerin, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceklerini bir kez daha anımsatmak isterim.

Terörizmin, terör eylemlerine katılanların ve bunu destekleyenlerin uluslararası toplum tarafından dışlanmaları ve bunlara karşı tavır alınması terörle savaşımın başarısı için zorunludur. Uzun yıllar boyunca terörden zarar gören, terör eylemleri nedeniyle yitirdiği binlerce yurttaşının acısını yüreğinde duyumsayan Türkiye, amacı, gerekçesi, kökeni ne olursa olsun ve kimler tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, tüm terör eylemlerini nefretle kınamaktadır. Tüm ülkelerin, örgüt ya da ülke ayrımı yapmaksızın benzer bir yaklaşımı benimsemeleri, insanların daha mutlu ve huzurlu bir dünyada, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarını olanaklı kılacaktır. Terörizmi destekleme çabası içinde olan, terör ve şiddetten yarar uman, terörle savaşımda işbirliği yapmayan ülkelerin, terörün bir gün kendilerine de zarar verebileceğini unutmamaları gerekir.”

Yurt içindeki ve dışındaki tüm yurttaşlarımızın, Kıbrıs'taki soydaşlarımızın, Türk ve İslam dünyasının Bayramı'nı kutluyor, Bayram'ın Ulusumuza, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 01:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?