29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Baz istasyonuna mahalleli tepkisi

İZMİR'in Menemen İlçesi'ne bağlı Asarlık Beldesi'nin Zeytinlik Mahallesi sakinleri, baz istasyonu kurulmasına izin veren belediyeyi protesto etti. Asarlı Belediyesi de Nergis Tepe Mevkii'ndeki arazinin baz istasyonu için kiralanması kararından vazgeçti.

Asarlık Belediye Meclisi, 4 Mart 2008'de yaptığı toplantıda, Zeytinlik Mahallesi Nergis Tepe Mevkii'ndeki belediye ait 50 metrekarelik arazinin GSM Radyo Baz İstasyonu kurulması amacıyla Vodofone A.Ş.'ye yıllık 2 bin 500 YTL bedelle 3 yıllığına kiralanmasına karar verdi. Yaklaşık 10 gün önce baz istasyonunun inşatına başlandı. Baz istasyonunun yöre halkının sağlığını tehdit edeceğine inanan Zeytinlik Mahallesi sakinleri ise belediyeye ve firmaya başvurup tepkilerini dile getirdi. Mahalleli, istasyonun kapasitesi ve etki alanı konusunda da istedikleri bilgiye ulaşamayınca dün inşaat alanına gidip eylem yaptı, çalışmaları engelledi. Yaklaşık 100 kişilik grup bugün de istasyonun kurulmasının planlandığı tepeye tırmanıp karşı yamaçtaki Asarlık Belediyesi'ni alkış ve ıslıklarla protesto etti. Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı eylemin ardından kalabalık belediye önüne kadar yürüyüp basın açıklaması yaptı.

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Süleyman Kömürcü, baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararın bilimsel raporlarla sabit olduğunu belirterek, “Özellikle baz istasyonunun kurulduğu alanın yerleşim biriminin içinde ve dört tarafında da okulların olması biz Asarlık halkını daha çok tedirgin etmektedir. Sağlığımızı tehdit eden baz istasyonunun yerleşim birimlerinin içine değil de yerleşim birimlerinin dışında, halkın sağlığını etkilemeyecek bir alanda kurulmasını istiyoruz. Bu baz istasyonunun kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından binadan çıkıp grubun arasına gelen Asarlık Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Ülker, Ulaştırma Bakanlığı'nın baz istasyonları kurulması hususunda yönetmeliği olduğunu hatırlatarak, bu yönetmeliklerde belirlenen limit değerlere sadık kalınmak koşuluyla Belediye Meclisi'nin oybirliği ile Nergis Tepe'de baz istasyonu kurulmasına izin verdiğini söyledi. Vatandaşın tepkisinin değerlendirildiği ve sağlık açısından herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen Belediye Encümeni'nin dün toplanıp Nergis Tepe Mevkii'nde baz istasyonu kurulması kararının iptali yönündeki kararı yine oybirliğiyle aldığını açıkladı. Halkın istekleri doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Ülker, “Toplumun tepkisi değerlendirildi, ‘toplum istemiyorsa olmayacak’ dendi. Baz istasyonu kurulmayacak” dedi.

...
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 21:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?