20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

BBP'den Yasin Hayal'e tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Hrant Dink davası zanlılarından Yasin Hayal'in BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na selam göndermesini 'provokatörlük' olarak nitelendirdi. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın sanıklarından Yasin Hayal'in BBP ile ilgili sözlerine parti cephesinden tepki geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, dengesizce söylenen sözlerle birileri zan altında bırakılacaksa Jennifer Lopez'in de olayla ilgili bağlantısının araştırılması gerektiğini söyledi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, "Türk İslam aleminin lideri sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu selamlıyorum. Ey Müslümanlar, ey Alperenler, kalbinizi serin tutun. Büyük Birlik Partisi iktidara gelene kadar bu kervan yürüyüşüne devam edecek" diyen Yasin Hayal'i isim vermeden şov yapmakla suçladı. Bu şahıslarla kesinlikle partilerinin alakası olmadığını belirten Gündoğdu, olayların provokatörlük olduğunu kaydetti. Olayları başlangıcından bu güne kadar en küçük ayrıntısına kadar çok yakından takip ettiklerini belirten Gündoğdu, "BBP'nin olayla uzaktan yakından alakası yoktur. Partiden bir kişinin bir şahsa yardımda bulunmasıyla bir parti lekelenemez. Genel başkanımızı da bu olayların yakınındaymış gibi gösterilmesini kınıyorum. Gazetelerde 1,5 yıl önce çıkan resimleri bugün gibi manşetlerine taşıyanları da kınıyorum. Bu haberler daha önce yapılmıştı. BBP olarak söylenecek şeyleri söyledik. Halen aynı haberleri, gündeme taşınmasını çok çirkin bir davranış olarak görüyorum" dedi. 

"BBP'nin bu işlerle hiç akası olmamasına rağmen, sadece bu şahısların partimizin yakınından geçmiş olmasıyla bir siyasi parti töhmet altında bırakılamaz" diyen Gündoğdu, "Biz bunu hukuka, kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Kamuoyu zaten bunu yargıladı. Bu gün gelinen noktada bu işin arkasında bir çetenin olduğu bir gerçektir. Bu çeteyle bağlantısı olan Erhan Tuncer'i kullanan kişilerle ilgilenilmesi gerekirken farklı bir noktaya çıkartılması çok yanlıştır. Bu olayın sonuca götürülmesi değil, sonuçsuz bırakılmasıdır. Bu işin sonuna gidilmek isteniyorsa Erhan Tuncer'nin kiminle bağlantısının olduğu araştırılması lazım. Olayla hiçbir alakamız yokken sadece 2000 yılında bir şahsın partimizin yakınından geçerken selam vermiş olmasıyla olayın içine sokulmamız çok yanlıştır. Olayı işleyenlerin sanki BBP'de aktif görev almış gibi gösterilmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"LOPEZ'İN DE BAĞLANTISI ARAŞTIRILSIN"
O şahsın bağırmasını da dengesizce bulduğunu ve psikolojik uzmanlar tarafından incelenmesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Burada sadece bizim ismimiz geçmiyor. Dünkü duruşmada avukatlardan biri Ogün Samas'a soruyor. 'İkinci görüşmende bence Mahçupyan aramıştır. Etyen Mahçupyan'la mı yaptın?' deyince, Samast, 'Yok Jennifer Lopez' diyor. Mahçupyan'ı da bu konuya nasıl dahil ettiler akıl alır gibi değil. Ben diyorum ki, Jennifer Lopez'in de bu konuyla ilgisinin olup olmadığı araştırılsın. Bu insanların dengesizce sözlerinden bir şeyler çıkartılıp birileri suçlanıyor, biz bunu anlamıyoruz. O zaman bu gün bütün gazeteler bağlantısı var mı diye Jennifer Lopez'i manşet yapmalıydı" şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 15:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?