19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bebeği döve döve komalık etti

İstanbul Güngören bakıcı dehşetine sahne oldu. Gece kulüplerinde çalışan ve eşi cezaevinde yatan Sultan Topaloğlu iki hafta önce 4.5 aylık kızı Çilem’i 23 yaşındaki bakıcı Nazlı Gülsoy’a emanet etti. Evinde aylık 600 YTL karşılığında Çilem bebeğe bakan Gülsoy, Sultan Topaloğlu’na bebeği kendi çocuklarından ayırmadan bakacağına dair söz verdi.

Cuma günü anne Sultan Topaloğlu’nu arayan bakıcı Nazlı Gülsoy, Çilem’e aşı yaptırmak için hastaneye götüreceğini söyledi. Gece işte olan Topaloğlu’nu ikinci kez arayan bakıcı, bebeğin rahatsızlandığını ve hastaneye götürdüğünü ileri sürdü.

4.5 SAATLİK AMELİYAT

Götürüldüğü Özel İlgi Hastanesi’nde kalbi duran ancak son anda kurtarılan Çilem, durumunun ağırlaşması üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kontrollerde kafasından ve göğsünden ağır darbe aldığı belirlenen bebek 4.5 saat süren bir ameliyata alındı. Zorlu geçen ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Bebekteki ölümcül darp izlerinin bildirilmesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bakıcı Nazlı Gülsoy, “1.5 yaşındaki oğlum uzaktan kumanda ile bebeğe vurmuş” dedi. Çilem’e çok iyi baktığını söyleyen Gülsoy tutuklanarak cezaevine gönderilirken, anne Sultan Topaloğlu, “Bebeğime bir arkadaşım bakıyordu. O hastalanınca yeni birini bulmak zorunda kaldım. Bebeğimin başına gelenleri hastanede öğrendim” dedi.

YAŞAM SAVAŞI

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Agop Çıtak, “Kaldırıldığı ilk hastanede kalbi durmuş, bize geldiğinde de bebeğin başında kanama ve karaciğerinde ciddi hasar meydana geldiğini tespit ettik. Her ne olmuşsa minik kızın beyninde ciddi hasar bırakmış. Şu anda bebeğin durumu çok ciddi” şeklinde konuştu.


Ercan ÖZTÜRK - Bülent ŞANLIKAN /akşam
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 10:14:11
Güncelleme :29 Aralık 2006 Cuma 11:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huseyin ozturk IP: 84.24.13.xxx Tarih : 29.12.2006 13:00:42
boyle insanlarin allah belasini versin ne diyim diyecek bisey yok..!!!allahindan bul derim...