23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bedelli askerlikte son nokta

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avustralya'daki vatandaşların talebi üzerine "Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile görüşeceğim" dediği konunun "bedelli askerlik değil, dövizli askerlikte süre indirimi olduğunu" söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Gönül, dövizli askerlik süresinin bir aydan 21 güne düşürüldüğünü, buna rağmen Avustralya ile diğer ülkelerdeki bazı vatandaşların, bu eğitimin tamamen kaldırılmasını istediklerini söyledi. Gönül, "Geliş - gidiş uzun sürüyor.

'Bu eğitimi gelsinler burada versinler, biz paramızı yatıralım ve vatandaşlıktan ayrılmayalım' diyorlar. Sayın Başbakan'ın 'görüşeceğim' dediği husus, bu eğitim süresinin tamamen kaldırılması talebidir" dedi. Gönül, bedelli askerlikle ilgili herhangi bir hazırlık bulunmadığını yineledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 10:55:59
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 11:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat IP: 85.98.21.xxx Tarih : 21.12.2005 19:47:34
neyani bizde yurt dışınamı çıkalım.yaşımız gelmiş geçiyor,kimi kariyer yapmış,kimi evlenmiş barklanmış,kimide iş hayatına atılmış vergi ödüyor.üstelik kendinden yaşca çok küçüklerle askerlik yapmak.yediğin yemek,giyimin kuşamın,işgal ettiğin yer.bence iyi hesap yapılmalı..hele 2yıllık üniv.mezunları nasıl olacak bari bunlara farklılık tanıyın.....