22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bekçiler yeniden sokağa dönüyor

TBMM İçişleri Komisyonu’nda, çarşı ve mahalle bekçilerinin “yardımcı hizmetler sınıfından” çıkarılarak “emniyet hizmetleri sınıfına” alınmasını öngören kanun teklifi kabul edildi.

Komisyon üyeleri, teklifle ilgili olarak şunları söyledi:

* AKP Kilis Milletvekili Veli Kaya: Bekçiler mahallelerde hırsızların korkulu rüyasıydı. Teklif yasalaşırsa 7 bin bekçi mutlu edilecek.
* CHP Sivas Mİlletvekili Nurettin Sözen: Eskiden bekçilere güvenlik güçlerinin ’uç beyleri’ olarak bakılırdı. Parti olarak teklifi destekliyoruz.
* AKP İstanbul Milletvekili Recep Koral: Mahalle bekçilerin yeri doldurulamadı. Bekçiler için en az 10 bin kadro tahsis edilmeli.
* CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü: Bu teklif yasalaşsın, buradaki herkese benden bir takım elbise. İddiaya girmek isteyen var mı?

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 06:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEMAL IP: 81.214.184.xxx Tarih : 8.02.2007 11:23:23
Onlar eskide kaldı artık.Evet eskiden her şey daha güzeldi.Suçlular bu kadar fazla değildi,insanlar ayıplanmaktan korkardı.Bekçi bir düdük öttürünce kaçılacak yer aranırdı.İki bekçi bir olayda bütün mahalleliyi önüne katar karakola getirirdi v.s. v.s.Şimdi nasıl?Polisi bırak komserini bile dinlemiyolar,hatta tahkikat yapabilmek için çevik kuvvet takviyesi isteniyor.Bekçiler geçmişte kaldı artık.Madem kadro verilecek polis alsınlar.Daha iyi.Gece gündüz mesai demeden çalıştırılabiliyolar.