16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bekir Coşkun'a Unakıtan davası

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Aysen Unakıtan, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi ve yazarı Ahmet Hakan Coşkun aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya tarafından, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Aysen Unakıtan'ın isminin nüfusta "Aysen" olarak geçtiği, aile içinde "Ahsen" diye hitap edildiği belirtilerek, dava konusu yazıda da müvekkilinin isminin "Ahsen" olarak kullanıldığına işaret edildi.

Dava dilekçesinde, Hürriyet Gazetesi'nde 27 Eylül 2006 tarihinde Ahmet Hakan Coşkun'un kaleme aldığı "O 3 milyarı Sana Yar Etmem, Ahsen Yenge" başlıklı yazı ile Aysen Unakıtan'a yönelik gerçeğe aykırı isnatlarda bulunulduğu ve kişilik haklarına ağır ve haksız saldırı yapıldığı ileri sürüldü.

Dava konusu yazıda, Aysen Unakıtan'ın, gazeteci Coşkun'a karşı "gizli kapaklı dava açtığı ve yargılamayı kendisinden habersiz olarak yürüttüğü" izlenimi verilmeye çalışıldığı iddia edilen dilekçede, yargının siyasallaştığını iddia eden Coşkun'un buna sebep olarak da Aysen Unakıtan'ı gösterdiği kaydedildi.

Dava dilekçesinde, yazarın gerçek dışı, eleştiri sınırının çok ötesinde sözleri ve incitici üslubu nedeniyle Aysen Unakıtan'ın kişilik haklarına haksız saldırı yapıldığı iddia edilerek, Hürriyet Gazetesi ve dava konusu yazıyı kaleme alan Ahmet Hakan Coşkun'un 10 bin YTL manevi tazminat ödemesi talep edildi.


aa
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 12:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?