22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye başkan yardımcısına gözaltı

SAMSUN’da jandarma ve polis işbirliğiyle düzenlenen operasyonda, ‘imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi, Samsunspor’a zorla bağış alınması’ iddiasıyla aralarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel sekreteri, AKP İl Başkan yardımcısı, Samsunspor yöneticileri ve işadamların olduğu yaklaşık 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sorgulamalarının devam ettiği belirtilirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ben de şoktayım'' dedi. 

Samsun’daki operasyon bugün saat 07.00’de 5 ayrı noktada başladı. Polis ve Jandarma kuvvetleri, imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi, belediye olanaklarını kullanarak Samsunspor’a zorla bağış alınması gibi çeşitli iddialar üzerine önceden isimleri belirlenen kişilerin ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Binası’na da yapılan baskında Başkan Yardımcısı Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu, Samsunspor’un Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı ve akaryakıt bayisi sahibi Fatih Temiz, Samsunspor yöneticileri müteahhit Hasan Uçak, akaryakıt bayii Ali İhsan Yeşilyurt ile işadamları Bekir Kibaroğlu, Serkan Yılmaz, Tarkan Yılmaz, Ertekin Sezer, akaryakıt bayii Ahmet Özmen’in de aralarında bulunduğu 20’yi aşkın kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca operasyonda Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı evraklara da el konuldu.

BAŞKAN ODASINA KAPANDI: BEN DE ŞOKTAYIM

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, konuyla ilgili daha sonra ayrıntılı bilgi verileceğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, operasyonun başladığında haberi olduğunu belirtenek, “Şu an bilgi vermek doğru olmaz'' dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise makam odasına kapandı. Yılmaz’ın, “Ben de şoktayım. Suçlamalarla ilgili benim de bilgim yok. Ben de içeriğini merak ediyorum'' dediği bildirildi. 

Halkla İlişkilerden Sorumlu AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu’nun da gözaltına alınması üzerine Samsun’daki AKP’nin üst düzey yöneticileri, konuyla ilgili bilgi almak için Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ile görüştü. Yapılan operasyon ise şehirde dalga dalga kulaktan kulağa yayılarak şok etkisi yaptı. Samsunspor Başkanı Mazhar Başoğlu da, gözaltına alınanlardan bazılarının sadece kulüp yöneticisi olduğunu, ancak Samsunsporla uzaktan yakından bir ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Operasyonun maddi boyutu ise açıklanmadı.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 12:52:15
Güncelleme :18 Nisan 2007 Çarşamba 16:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?