16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Belediye Başkanı'na beraat kararı

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan Belediye Başkanı Ali Gürsoy'un beldede sulama birliği başkanlığı yaptığı sırada zimmetine para geçirdiği iddiasıyla açılan davadan beraat ettiği bildirildi.

Gürsoy'un 1999-2002 yılları arasında Taytan'da sulama birliği başkanlığı görevinde bulunduğu sırada 2001 sulama döneminde bankadan çekilen 1381 YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla imzasız dilekçeyle suç duyurusunda bulunulması üzerine açılan kamu davası nedeniyle 2001 yılından bu yana yargılandığı belirtildi. Gürsoy'un Salihli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasının, 01.02.2007 tarihinde beraat kararıyla sonuçlandığı kaydedildi.

Ali Gürsoy, karara ilişkin tebligatın eline ulaşmasının ardından beldede bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Gürsoy, adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“O günlerde beni siyasi rakip olarak gören insanlar, toplumu, kasabalıyı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirip, iddianameyi sanki mahkemenin verilmiş bir kararıymış gibi gösterip, anlamını değiştirmişler ve bunları ev ev dağıtarak, adeta beni seçim zamanı idam sehpası kurarak asmışlardır. Hakkımda yapılan asılsız suçlamalara en güzel cevabı, mahkeme kararlarıyla veriyorum.”

Aynı dönemde DSİ'de görevli bir personele silah çektiği iddiasıyla 2 ay süreyle cezaevinde yattığını belirten Gürsoy, beraat ettiği davanın bununla ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 14:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?