22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye işçisi toprak altında can verdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kanalizasyon çalışmaları sırasında kayan toprağın altında kalan 4 işçiden 1'i öldü.
Balı Mahallesi Gökme Köyü yol güzergahında patlayan kanalizasyon borusunu tamir etmek için açtıkları çukura giren 4 belediye işçisinin üzerine toprak kaydı.

Olayda, Hasan İnci, Muhammet Baysal, Tahsin Sönmez ve Nizamettin Ayan kayan toprağın altında kaldı. Belediye işçileri ve TTK Armutçuk Müessesesi'nde çalışan maden işçileri hemen kurtarma çalışmalarına başladı. İlk olarak Muhammet Baysal, Tahsin Sönmez ve Nizamettin Ayan toprak altından yaralı kurtarıldı. Yaralı işçiler ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

1 İŞÇİ ÖLDÜ
Çamura saplanan Hasan İnci ise bir saatlik çalışmanın ardından toprak altından ölü çıkarıldı. Ereğli Belediyesi önünde Hasan İnci için bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Murat Sesli, Belediye-İş Sendikası Temsilcisi Cavit Zülfikar, Belediye Meclis üyeleri, belediye personeli ve İnci'nin akrabaları ve sevenleri katıldı. Törende işçinin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Törende konuşan Başkan Sesli, Ereğli Belediyesi'nin iş şehidi verdiğini belirterek, "Belediye çalışanları görünmeyen kahramanlardır. Onlar Ereğli'nin alt yapısını yaparlar üzerini kapatırlar kimse görmez. Hasan'ı asla unutmayacağız, geride kalanlara belediye olarak sahip çıkacağız" dedi. Hasan İnci, Kışla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 17:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?