16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Belediyeden 'Alo Boğa Kaçtı' hattı

İlkadım Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi biz dizi tedbirler aldı.

İlkadım Belediyesi, kurban pazar ve kesim yerlerinde belediyeye ait tartılarla da, vatandaşların alacakları kurbanlıkların kilo kontrollerini yapabilmelerine yardım edecek. Belediye zabıta ekipleri de satış yerinde hayvanların küpe ve menşei şahadetnameleriyle sağlık raporu kontrollerini yapacak. Vatandaşlar, Kalkancı Mahallesi Karasamsun mevkisinde, Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı arkasında bulunan kurban satış yerinde kurbanlıklarını alabilecek.

İlkadım Belediyesi'nce belirlenen dört farklı noktada Necatibey İlköğretim Okulu bahçesi, Kazım Orbay İlköğretim Okulu bahçesi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Kalkancı Karasamsun mevkisi Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı arkasında bulunan yerlerde de kurban kesimlerini yapacak. Belediye, mahalle araları, sokaklar, caddeler, meydanlar, park gibi umuma ait yerler, kapıları sokak ve caddelere açılan bina önleri gibi yerlerde kurban kesimine kesinlikle müsaade etmeyecek. Belirlenen kesim yerleri dışında kurban kesimi yapanlara Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesine göre 58 YTL para cezası uygulanacak. Ancak, kesim için uygun olmak şartıyla kendisi, komşusu veya bir başkasının bahçesi ya da mülkünde kurban kesmek isteyenler, sokak ve caddelere taşımamak ve çevre-sağlık kurallarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebilecekler.

Hijyenik şartlarda oluşturulan kurban pazar yeri ve kesim yerlerinde vatandaşların ve satıcıların daha rahat şartlara kavuşmaları için belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Belediye sağlıklı şartlarda kurban kesimi oluşturmak için, temizlik işleri, fen İşleri ve zabıta müdürlüğü personellerinden oluşan 45 kişilik ekiple Kurban Koordinasyon Merkezi'ni kurdu.

Vatandaşların tüm ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını karşılayacak olan Kurban Koordinasyon Merkezi, bu anlamda önemli bir boşluğu doldurarak danışmanlık görevini yürütecek. Kurban Bayramı'nda günün anlamına ve ülkeye yakışan görüntüler içinde kurban hadisesini yaşatmak için çalışmalarına başlayan İlkadım Belediyesi, özellikle kurban kesim yerlerinde daha hijyenik şartlarda kurban kesim ortamı oluşturacak. Kurban satış yerlerinin kurban pazar yeri ve kesim yerlerinde vatandaşların ve satıcıların daha rahat şartlara kavuşmaları için hijyenik şartlarda oluşturulacak olan satış ve kesim yerlerinde kurulan ekiple bir gün öncesinden bölgede ilaçlama yapılarak dezenfekte çalışmaları yerine getirilecek. Kurban ve satış yerleri ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarından sonra temizlik işleri ekipleri tarafından yıkanacak.

Ayrıca belediye, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıkların kaçma durumuna karşı 'Alo Boğa Kaçtı' hattını kurdu. Kaçan büyükbaş kurbanlıkları 'sakinleştirici gazla çalışan havalı tabanca' kullanarak etkisiz hale getirecek 'Boğa Timi', 24 saat görev yapacak. Vatandaşlar, hayvanlarının kaçması halinde 153 numaralı zabıta telefonundan 'Boğa Timi'ne hemen ulaşabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 12:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?