18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Belge bir kağıttan ibarettir'

Demirel: O belge bir kağıt parçası

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 'AK Parti ve Gülen Cemaatini bitirme planı' olarak bilinen belgelerle ilgili olarak, "Belge bir kağıttan ibarettir" ifadesini kullandı.

Süleyman Demirel Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen "Dünyadaki Değişimler Işığında Avrasya Nereye Gidiyor" konulu panel öncesinde basın mensuplarının gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen "İrtica Eylem Planı" ile ilgili olarak "Belge bir kağıttan ibarettir" ifadesini kullanan Demirel, belgenin doğru olup olmadığını da kendisi değil, kriminal incelemesinin ortaya çıkaracağını belirtti.

Bir belgenin 'belge' olması için resmi makamlardan teyit edilmesi gerektiğini savunan Demirel, "Eğer resmi makamlar bunu kabul ederse gelin ondan sonra size konuşayım" dedi.

"Medyaya yansıyan belgelerle kurumlar arası bir çatışma mı planlanıyor?" şeklindeki soruya da Demirel, "Belgenin doğru olduğunun ispatlanması gerekir. Yani ortada bir belge var. Daha doğrusu kağıtlar var. Belge olabilmesi için doğru olabilmesi gerekir" yanıtını verdi.
Türkiye'de birçok kez belge sahtekarlığı yapıldığını da iddia eden Demirel, "O da ayrı bir şekilde ülkede tartışılıyor" dedi.

Bir gazetecinin son dönemde özellikle Ergenekon soruşturması kapsamında bu tarz belgelerin sıkça ortaya çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya ise, "Her memlekette bu tür işler olur. Gerçeklik payı olup olmadığını bilmiyorum. Belge çıksın ortaya bakalım" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?