16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bellerine taş bağlayıp denize attılar

Samsun Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Sualtı Kurtarma ekipleri, eğitim amaçlı denize dalış yaptıkları sırada bellerine taş bağlanarak denize atılmış 5 yaşlarındaki kız çocuğu ile 50 yaşlarındaki bir erkeğe ait iki ceset buldu. 

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Sualtı Kurtarma ekiplerine bağlı dalgıçlar, bugün saat 11.00 sıralarında Baruthane mevkii Batıpark'ta eğitim amaçları denize dalış yaptı. Denizin dibinde bellerine iple taş bağlanarak denize atılmış biri çocuk 2 cesedi fark eden dalgıçlar, durumu polise ve savcıya haber verdi. Bölgeye gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, deniz kenarında suçlulara ait delil aradı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Sualtı Kurtarma ekipleri, savcının talimatıyla 5 yaşlarındaki kız çocuğu ve ardından da 50 yaşlarındaki erkeğe ait cesedi sudan çıkarttı. Her iki cesedin üzerinde kıyafetlerinin bulunduğu, bellerinden iple taşa bağlanarak denize atıldığı tespit edildi. 

Kız çocuğunun denizin dibinde ayak üstü durur halde, diğer şahsın ise öne doğru eğik olarak durduğu öğrenildi. Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Ünal Uysal, olay yerinde incelemede bulunarak, denizde bulunan cesetlerle ilgili Samsun il merkezi ile köy ve ilçelerinden polis ve jandarmaya herhangi bir kayıp başvurusu yapılmadığını söyledi. Uysal, "Olayın cinayet mi, yoksa intihar mı olduğunu araştırıyoruz. Üzerlerinde kimlikleri çıkmadı. Kimlik tespiti için çalışma başlattık. Samsun dışındadaki kayıp müracaatlarını inceliyoruz. Ölüm sebepleri otopsi sonucu belli olacak" dedi. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 16:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?