22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Beyoğlu'nda protesto gösterileri

Beyoğlu'nda 3 ayrı grup tarafından düzenlenen gösterilerde eğitim sistemi, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ve "F" tipi cezaevleri protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan "İstanbul Liseli Gençlik Platformu" üyesi bir grup, eğitim sisteminde yaşanan çeşitli sorunları protesto amaçlı sloganlar attı.

Grup, konuya ilişkin yapılan basın açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına düzenledikleri sembolik karneyi yere bırakarak dağıldı.

Bu arada, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etmek amacıyla aynı yerde toplanan başka bir gruptakiler de İstiklal Caddesi boyunca Agos Gazetesi sattı.

Öte yandan, "F" tipi cezaevi uygulamasını protesto amacıyla Galatasaray Postanesi önünde her hafta sonu "mektup okuma" eylemi yapan Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi grup, bu hafta son kez eylem yaptıktan sonra avukat Behiç Aşçı ile Gülcan Görüroğlu ve Sevgi Saymaz'ın "ölüm orucu" eylemlerine ara vermelerini dikkate alarak, kendilerinin de eylemlerine ara verdiklerini bildirdikten sonra dağıldı.


aa
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 17:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?