19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bıçaklı kız öğrenci 'takdirlik'

İstanbul'daki iki lisenin kız öğrencileri arasında yaşanan döner bıçaklı kavgada G.B.M. adlı kız öğrenciyi bıçaklayan Y.B., Milliyet'e konuştu. Y.B., "Ben Z.'yi yalnız bırakmamak amacıyla gittim. Arkadaş kurbanı oldum. Eğer ben o kızı yaralamasaydım, arkadaşımı da, beni de dayaktan öldürürlerdi. Öleceğimi hissettiğim için o bıçağı kullandım" dedi. 

Kendisinin okullarda "olağan" hale gelen kız kavgalarına karışmadığını ve çete üyesi olmadığını söyleyen Y.B., olay gününü şöyle anlattı:

'Tehdit ediyorlardı'
"Bizim liseye yakın olan bir kütüphaneye gitmek üzere dört arkadaş sözleştik. Her sabah olduğu gibi pastaneye gittim. Z., pastanede sekiz aydır tehdit edildiğini söyledi. Kızlar ona sürekli küfrediyorlar ve 'Gelin, tanışalım' diyorlarmış. Diğer iki kız arkadaşımız kütüphaneye gitti. Biz de kızlarla tanışmak üzere okulun önüne gittik. Bu kızlar Z.'yi, Z.A.'nın eski erkek arkadaşıyla çıktığı için tehdit ediyorlardı. O okulda olaylar olduğunu bildiğimiz için ne olur ne olmaz diye polise haber verdik.

Bıçağı pantolonuna saklamış
İlk başta 15 kişi geldiler. Biri bana omuz attı, 'Ben Z.A.' dedi. Sonra etrafımız kalabalıklaştı. Hepsi bizi çember altına aldı. Tekme tokat vurmaya başladılar. Tanımadığım birisi pantolonuna sakladığı döner bıçağıyla beni kovalamaya başladı. Ben de kendimi korumak için elinden bıçağı aldım. O hamleyi de nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Bıçağı savurdum ve G.B.M.'yi yaraladım. 

O kızı da hiç tanımıyorum. Ben kan aktığını dahi görmedim. Sonra bıçağı arabanın kenarına koydum. Oradan uzaklaştık. Bu olayla Z.A. hayatımızı yaktı. Son sınıf öğrencisiyim. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Ancak bu olay yüzünden belki de okuldan atılacağım. Ben derslerime çalışıp avukat olmak istiyorum." 

Anne S.B., "Çocuğumuz tehdit ediliyor. Korkuyorum. Kızımın okuldan uzaklaştırılma durumu var. Eğitim hayatı tehlikeye girdi. Kızımın dersleri çok iyi, hep takdirname alıyor. Türk Sanat Müziği korosuna gidiyor, sporla ilgileniyor. Ondan bu şekilde bahsedilmesi çok üzücü" dedi. 

Baba K.B. de, "Kızımın mağdur olmasının tek sebebi o okula gitmesi. Ama sevindiğimiz, hiç kimseye bir şey olmaması. Eğer okul kızımı okuldan atarsa biz de mahkemeye başvuracağız" diye konuştu.
Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 02:29:11
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 06:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?