22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bikiniye izin yok, mayoya var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Sunset firmasının Mart 2006'da mayo reklamı için yaptığı başvuruya verdiği ret belgesinin yayımlanması üzerine harekete geçti. Müdürlük, Sunset'in 2 Mayıs tarihli başvurusunu, resmi belgeyi yayımlayarak kabul ettiğini duyurdu. Sunset Mayo sahibi Kemal Güneş, 2 Mayıs'ta yaptıkları başvurunun kabul edildiğine ilişkin yazının dün İBB'nin internet sitesinde yayımlandığını belirterek, "Resmi belgeyi bize göndermediler, ancak internet sitelerine koymuşlar. Çok garip" dedi.

Görevden alınmış 

Nelson Mayo'nun sahibi Moris Eskinazi de 12 gün önce açık alan reklamı için 200 mayo resminin bulunduğu katalogla belediyenin ilgili birimine başvurduklarını, ancak kataloğa bile bakmadan "Mayo hiç söz konusu olamaz. Başvurmayın" cevabıyla karşılaştıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: "Çıkan haberler sonrası bir yetkili bizi aradı ve ilgili yetkilinin görevden alındığını söyledi. Yetkili, 'Yanlış anlaşılma olmuş. Her zaman gelin, biz belediye olarak karşı değiliz' dedi." Belediye yetkilileri, "başvuru yapın" diye kimsenin aranmadığını, konuya ilişkin kimsenin görevden alınmadığını bildirdi.

Kom: Biz arandık

Önceki yıllarda başvurularının reddedildiğini belirten Kom, 2005-2006 mayo görsellerinin de "uygunsuz" görülerek Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından geri çevrildiğini, ancak yazılı bir ret kararı olmadığını savundu. Önceki ret cevapları nedeniyle bu yıl başvuru yapılmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çıkan haberler üzerine geri adım atan belediye önceki gün bizi aradı ve 'Başvurunuz bulunmuyor, gelin başvurun ve ilanlarınızı asın' diyerek davet etti. Başvurup izni takiben afişimizi Yenibosna'daki binamızın dışına asacağız."

Hıyardan vazgeçti

Zeki Triko'nun sahibi Zeki Başeskioğlu, hıyar ve patlıcanlı kampanyanın protesto amaçlı olduğunu, son gelişmelerden dolayı bu projeden vazgeçtiklerini, kendi görsel materyalleriyle tekrar açıkhava billboard'larında yer alacaklarını söyledi. Başeskioğlu, kullanılmaya hazır boş billboard'ları belirlediklerini ve belediyeye başvuracaklarını kaydetti.

'Uygun' bulunan asıldı

Sunset Mayo'nun sahibi Kemalettin Güneş, bina yüzeyleri için hazırladıkları mayo reklamıyla ilgili ilk teklifin Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nce geri çevrildiğini, şu anda asılı olan fotoğrafın müdürlükçe uygun görüldüğünü söyledi. Sunset yetkilileri, Bağdat Caddesi ve İncirli'deki mağazaları için aynı görsel malzemeyi sunduklarını ancak bunun değiştirilmesinin kendilerinden istendiğini savundu.


Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?