19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bilanço çok ağır: 3 ölü 60 yaralı

Şanlıurfa'da akrabalar arasında muhtarlık seçimleri nedeniyle kavga çıktı. Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Bostanlı köyü'nde muhtarlık seçimi yüzünden çıkan kavgada 1'i ağır 7 kişi yaralandı. Diyarbakır Lice'de çıkan kavgada ise 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı...

Şanlıurfa'da 1 kişi öldü

Şanlıurfa merkeze bağlı Bezirci köyünde akraba olan iki muhtar adayı ile yakınlarının taşlı, sopalı ve silahlı kavgasında 1 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkeze bağlı Bezirci köyü'nde meydana geldi. Ömer ve Ali Babacan'ın muhtar adayı olduğu köyde, akraba oldukları öğrenilen Babacan ve Çetindağ aileleri sabah saatlerinde oy kullanmak için sandığa gitti. Oy kullanımı sırasında köy okulunda karşılaşan Reşit Babacan ve Ömer Babacan isimli adaylar, daha sonra tartışmaya başladı. Tartışmaya akraba olan iki tarafın yakınları da katılınca taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada 17 kişi yaralandı. Kavgada çeşitli yerlerinden
yaralanan Müslüm, Reşit, Mehmet ve Nesih Babacan ile Ali ve Müslüm Çetindağ Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Murat, Mahmut, Murat, Hamdi, Rabia, Müslüm, Cemal ve Nasih Babacan ile Güzide, Ali ve Salih Çetindağ ise Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Müslüm Babacan (39) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis her iki hastanede de yoğun güvenlik önlemi alırken, hastaneye girenler tek tek arandı. Müslüm Babacan'ın ölümünü duyan yakınları hastanede ağıtlar yakarken, taraflar arasında burada da arbede yaşandı. Müslüm Babacan'ın bazı yakınları hastanede baygınlık geçirdi.
Hastanelerdeki 16 yaralının tedavileri sürerken, jandarma ekipleri köyde, polis de her iki hastanede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Suruç'ta da kavga vardı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Boztepe köyünde muhtarlık seçiminden dolayı köydeki aileler arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada 1'i ağır 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suruç ilçesine bağlı Boztepe köyünde çıkan taşlı sopalı kavgada, 6 aileden toplam 15 kişi yaralandı. Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Mehmet K. Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Öte yandan Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan beldesinde Mazlum U., okuma-yazma bilmeyen annesine oy kullanmasında yardımcı olmak istedi. CHP'li belediye başkan adayının yakınları buna itiraz edince çıkan tartışma görevlilerin araya girmesiyle son buldu. Olaydan bir süre sonra AK Parti, CHP ve DTP'li gruplar arasında aynı konu yüzünden çıkan tartışma büyüyerek, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada yaralanan 3 kişi, Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Mardin'de de seçim için kan aktı

Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Bostanlı köyü'nde muhtarlık seçimi yüzünden çıkan kavgada 1'i ağır 7 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Bostanlı köyünde eski ve yeni muhtar adayı arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Çıkan kavgada eski muhtar Abdurrahman Toksoy'un da aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yaralılar Dargeçit ve Midyat ilçelerinde tedavi altına alındı. Durumu Ağır olduğu belirtilen eski muhtar Abdurrahman Toksoy, Mardin devlet hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Diyarbakır Lice'de 1 ölü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan seçim kavgası da çatışmaya döndü. Olayda bir kişi hayatını kaybederken beş kişi de yaralındı.

Akçakale'de taşlı-sopalı kavga: 5 yaralı

Olay, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Cevher köyünde meydana geldi. Köyde muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında tartışma meydana geldi. Daha sonra birbirlerine taş ve sopalarla saldıran taraflardan; Zekiye, Mehmet ve Avaş D. ile Mustafa ve Abdulaziz T. yaralandı. Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi edildikten sonra gözaltına alındı.

Van'da seçim kavgası: 3 yaralı

İl merkezine bağlı Dibekli köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle İnan ve Erdemli aileleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada C.E., F.E. ve Ş.İ. aldıkları darbelerle yaralanarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Lice'de kavga: 1 ölü, 4 yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Sığınak köyünde muhtarlık seçimi sırasında kavga çıktı. Kavgada, Adnan Yalçın hayatını kaybederken Tuncay Yalçın, Filit Yalçın, Musa ve Rabia Aslan yaralandı. Yaralılar Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 2 kişi Diyarbakır'a sevk edildi. Jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri aldı.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 14:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?