19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bin 500 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Kandil Dağı bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan PKK’lının, hava harekatından sonra silahlarını bırakarak kaçmalarıyla birlikte terörle mücadelede önemli bir sürece geçilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonları sonucu bir buçuk yılda ölü ya da sağ ele geçirilen, kaçan PKK’lı sayısı 1500’e ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele kapsamında PKK’ya yönelik operasyonları sonucu bir buçuk yılda etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 1500’e ulaştı. Kandil Dağı bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan PKK’lının, hava harekatından sonra silahlarını bırakarak kaçmalarıyla birlikte terörle mücadelede önemli bir sürece geçilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonları sonucu bir buçuk yılda ölü ya da sağ ele geçirilen, kaçan PKK’lı sayısı 1500’e ulaştı.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 21 Şubat’ta Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı başlattığı ve 28 Şubat’ta sona eren kara harekatının ardından geçen 72 günlük sürede 172 PKK’lı etkisiz hale getirilirken, Kandil Dağı’na gerçekleştirilen hava harekatında 150’den fazla terörist öldürüldü.


ANKA'nın Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yaptığı derlemeye göre, terörle mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 21 Şubat’ta Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı başlattığı ve 28 Şubat’ta sona eren kara harekatının ardından geçen 72 günlük sürede, 87 terörist ölü olarak ele geçirildi. Sağ ele geçirilen 50 PKK’lı ve teslim olan 35 PKK’lı ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı 172’ye ulaştı.
Öte yandan Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı’nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK hedeflerine yönelik 1 Mayıs’ta başlatılan hava harekatında 150’den fazla terörist öldürüldü. PKK tarafından 9 Mayıs gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakola yapılan silahlı saldırının ardından meydana gelen çatışmalarda ise 19 terörist etkisiz hale getirildi.


Geçen yıl ise Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava operasyonları sonucunda etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 150-175 terörist dışında, 653 terörist ölü veya sağ olarak ele geçirilmiş, 21 Şubat Perşembe günü Irak'ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında ise 240 terörist etkisiz hale getirilmişti

anka
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 15:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cebbar korkmaz IP: 78.177.160.xxx Tarih : 12.05.2008 03:46:10

25 Yıllık basınının haberlerini incelediğimizde öldürülen kişi sayısı yüzbinleri bulmaktadır tüm haberler aynı öldürdük öldürdük hepsi yalan bu kadar oldürdüyseniz neden hala karakollar yüzlerce kişiyle basılıyor yoksul çocukları şehit oluyor neden demekki halka yalan söyleniyor dünyanın en gelişmiş teknolojisi kullanılıyor ama sonuç sadece basında çıkan yalan haberler dünya basını hiçte böyle yazmıyor bu yalanlar halkı ayaklandıracak düzeye ulaşmış durumdadır artık kimsede bu yalanları dinleyecek sabır kalmadı