30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bingöl'de 1 PKK'lı yakalandı

Bingöl'de terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan aranan bir kişi güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 31 Mayıs 2007 tarihinde Bingöl ili Kartal Köyü, Kartal Yaylası mevkiinde orman kesimi yapan vatandaşlardan 4'nün PKK terör örgütü tarafından hunharca katledilmesi ve 4'nün ise ateşli silahla yaralanması olayında, teröristlere yardım eden Bingöl ili merkez ilçe Kartal Köyü'nden PKK terör örgütüne üye olan ve aranan bir şahsın 16 Haziran 2008 tarihinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandığı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu olay üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin ve her nerede olursa olsun terör faaliyetlerine katılanların takip edileceği ve yakalanarak hak ettiği cezanın verileceğinin bir göstergesidir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Güvenlik güçlerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz demeden halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi .

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?