16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bingöl'de bir terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Bingöl’ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde dün güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Güvenlik güçleri Şırnak’ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerce tuzaklanmış 8,5 kilo plastik patlayıcı madde ile hazırlanmış 4 adet patlayıcı madde düzeneğini dün bularak imha etti. Aynı bölgede, 322 adet hafif silah mühimmatı, bir adet gece görüş cihazı ile muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde de teröristlerce tuzaklanmış, 18 kilo Amonyum Nitrat ve A-3 plastik patlayıcı karışımından oluşan, bir adet patlayıcı madde düzeneği dün bulunarak imha edildi.

Mardin’in Midyat ilçesi dağlık arazi kesiminde 2 kilogram amonyum nitrat ve 1,5 kilogram plastik patlayıcı madde de dün etkisiz hale getirildi. Aynı bölgede 10 ayrı sığınakta, muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi

A.A
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 19:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?