20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bingöl'de çöp isyanı

Bingöl'de belediye temizlik işçileri tarafından çöplerin zamanında alınmadığını ileri süren bir grup esnaf, tepkisini göstermek için çöp bidonları ile barikat oluşturup caddeyi trafiğe kapattı.

Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi esnafı, yol kenarında biriken çöplerin zamanında alınmamasını protesto etti. Çöplerin biriktiğini ve zamanında alınmadığını ileri süren esnaf, sabah saatlerinde belediye çöp bidonları ve etrafındaki poşetlerle caddeyi araç trafiğine kapattı.

Çöpler yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren esnafın eylemine, çevre binalarda ikamet eden vatandaşlar da pencere ve balkonlardan destek verdi. Eylem sırasında bölgeden geçen Yusuf Atala isimli bir vatandaş, esnafın caddeyi trafiğe kapatmaya mecbur olduğunu savunarak, "Çöpler zamanında alınmadığı için esnaf buna mecbur kalmıştır. Yazık günah bu memlekete. Çevrede birçok esnaf var. Burada okul var. Okuldaki çocuklara yazık" dedi.

Çöp eylemi yapan esnaftan Hasan Kılıç ise, "İnsanca yaşamak herkes gibi benim de en doğal hakkımdır. Çöp vergimi ve su paramı veriyorum. Burada okul var, 5 yaşındaki çocuklar var. Bu pisliğin içinde yaşamak zorunda değiller. Vergimizi veriyoruz ve hakkımızı da istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'nun da bulunduğu cadde, yaklaşık 3 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. Çöplerle trafiğe kapatılan caddeye gelen belediye zabıta ekipleri ile esnaf bir süre tartıştıktan sonra, temizlik işçileri çağrılarak cadde yeniden trafiğe açıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ise temizlik elemanlarının her gün çöpleri topladığını belirterek zaman zaman gecikmelerin yaşanabileceğini ifade etti. Başkan Ketenalp, bu eylemi yapanların art niyetli olabileceğini dile getirerek bu tür olayların memlekete yapılan hizmetleri karalama amacını taşıdığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 22:42:40
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 22:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?