29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bingöl'de orman yangını

Genç ilçesinde meydana gelen yangın, vatandaşların da yardımı ile güçlükle söndürüldü.

Kültür Mahallesi eski hastane binası arkasındaki çamlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını fark eden çocuklar durumu polise haber verdi. Olay yerine çağrılan itfaiye aracının yangın yerine girememesi yüzünden alevlere polisler ve çevrede bulunan çocuklar tarafından müdahale edildi. Bingöl Orman İşletme Şefliği'nden gönderilen arazöz ise girdiği dar sokakta sıkışınca yangın yerine gitmekte gecikti. Araç, uzun uğraşlar sonucunda sıkıştığı alandan çıkartıldıktan sonra yangın soğutma çalışmalarına katılabildi. Olay yerinde bulunan çocukların evlerinden getirdikleri baltalarla kesilen ağaç dalları ile yangın kontrol altına alınabildi. Yangında 2 hektarlık alan zarar görürken, Genç İlçe Orman İşletme Şefliği'ndeki görevlilerin, yangın kontrol altına alındıktan sonra bölgeye gelmeleri büyük tepkilere neden oldu.

İlçe Emniyet Müdürü Günay Sarıkaya, yapılan yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatacağını kaydetti. Sarıkaya, yapılacak çalışmalarda en ufak bir detayı bile gözden kaçırmamaları için personeline talimat verdi.

Olay yerinde yangın söndürme çalışmalarına katılan çocuklar ise "Defalarca ormancılara haber vermemize rağmen yangın söndükten sonra gelebildiler. Bizim ilçe ekibi 400 metrelik bir mesafeden gelemezken, 20 kilometre uzaklıktaki Bingöl'den ekip geldi" diye tepkilerini dile getirdiler.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?