22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bingöl'de şehit edilen 33 er anıldı

Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te birliklerine giderken teröristler tarafından şehit edilen 33 er, düzenlenen törenle anıldı.

Genç Caddesi'ndeki Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırılırken, şehitler anısına saygı atışı yapıldı.

Şehitleri temsilen isimlerinin yazılı olduğu tişörtler giyen 33 öğrenci, törene Türk bayrakları ile katıldı. Tören nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, 14 yıl önce terör örgütü PKK'nın Bingöl halkı üzerinde etkinlik sağlayamadığı için bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Askerlerin katliamından Bingöl halkını sorumlu tutmanın teröre destek anlamına geldiğini ifade eden Sözen, "İkiz kulelerin vurulmasında New Yorklular ne kadar suçlu ise Bingöl halkı da o kadar suçludur" dedi.

Şehit 33 er anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, saygı yürüyüşü ile sona erdi.

Anma törenine Vali Vehbi Avuç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çintay, askeri ve sivil yetkiler, 33 şehidin yakınları, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olan Yıldız Namdar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
A.A.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 14:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAN KARASU IP: 81.213.88.xxx Tarih : 20.09.2007 10:33:23

33 şehit için hala içimiz kan aglıyor onlar bızım canımız bızım vatanımız bızım kanımız bızım bayragımızdı ama katıller yıne o gun iş başında idi bu katıllerın sonu ancak sanırım doguya bır atom bombası atmak..şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak pkk nın son kanı akana kadar bız turk milliytetçi gençligi ve benım gıbı düşünenler bu kabmı beş para etmez adamların sonunu getirecegiz...