28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bir grup aydın, Beyrut'a gidiyor

Doğu Konferansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, günlerdir ağır bombardıman altında olan Lübnan, Filistin ve Suriye halkının yanında olduklarını dünyaya ilan etmek için Beyrut'a gittiklerini söyledi.

Doğu Konferansı'nın girişimiyle bir araya gelen bir grup aydın, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda Lübnan, Filistin ve Suriye'ye destek açıklaması yaptıktan sonra Şam'a gitmek üzere otobüsle Gaziantep'ten ayrıldı.

Doğu Konferansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, grup adına yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in, 3 askerinin kaçırılmasını bahane ederek Gazze ve Lübnan'da başlattığı saldırının bütün yıkıcılığıyla devam ettiğini, sivil kayıpların giderek arttığını belirtti.

Gazze ve Lübnan'da elektrik santrallerinin ve su depolarının, köprülerin havaya uçurulduğunu, günlerce karanlıkta aç, susuz ve perişan halde olan insanlara yardım malzemeleri ulaştırılamadığını ifade eden Bekaroğlu, "Katil uçaklar, ambulansları, tıbbi malzeme taşıyan araçları bile vuruyor. Bu yaşanan artık savaş olmaktan çıkmış bir katliama dönüşmüştür. Günlerdir ağır bombardıman altında olan Lübnan ve Filistin halkının yanında olduklarını dünyaya ilan etmek için Beyrut'a gidiyoruz" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 16:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?