22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bir kamyon PKK mühimmatı!

Erzincan'da çıkan silahlı çatışmada öldürülen teröristlerin üzerinden ve olay yerinde bırakıp kaçtıkları kamyonetten tam bir cephanelik çıktı.


Olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıkmada, "18 Haziran 2007 günü saat 22.50 sıralarında Yaylabaşı-Çağlayan yolu Türkmenoğlu köyü bölgesinde jandarma tarafından mutad olarak icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, 27 BH 789 plakalı kamyonetin kontrol edilerek aranmak istenmesi üzerine kamyonetin içinde bulunan bir grup terörist tarafından ateş açılmıştır. İlk ateş esnasında 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Emniyet görevi icra eden diğer personelin ateşe karşılık vermesi üzerine kamyonetin kasasında bulunan örgüt mensupları, malzemelerini kamyonda bırakarak gecenin karanlığından istifade ederek ağaçlık bölgeden kaçmışlardır. Terör örgütü işbirlikçisi olan kamyonet sürücüsü sağ, diğer işbirlikçi bacağından yaralı olarak yakalanmıştır" denildi.


Kamyonet içinde yapılan aramada ve gece saatlerinde yapılan operasyonda çok miktarda silah, mühimmat, patlayıcı madde ve bunlara ait düzenek, bol miktarda yaşam malzemesi ile giyim kuşam ve ilaç ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "19 Haziran 2007 tarihinde gün ağarmasıyla birlikte bölgede yapılan arazi taramasında tespit edilen izlerin takibi ısrarla sürdürülmüş olup, aynı gün saat 06.00 sıralarında 4 kişilik terör örgütü mensubu ile çıkan çatışma neticesinde 3 terörist; 1 adet M-16 piyade
tüfeği, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet tabanca, 1 adet lav silahı, 10 adet el bombası, 1.5 kilogram A-4 plastik patlayıcı ve tuzaklamada kullanılan patlayıcı madde düzenekleriyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, huzur ve güvenin sağlanması için bölgede operasyonlara devam edildiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 23:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?