20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Bir tane lider kalmaz'

Terörist başı Murat Karayılan, savaşa hazır olduklarını ve karar vermeleri durumunda Türkiye'yi alt-üst edecekleri tehdidini savurdu.

PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir internet sitesine açıklama yapan terörist başı Murat Karayılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına karşılık, güçlerinin sadece yüzde 5'ini harekete geçirdiklerini iddia etti.

Karayılan, "Eğer biz savaş gücümüzün önünü açar, resmi savaş karar ve talimatını verirsek, Türkiye'yi alt-üst ederler. Başbakan kendisini kaybetmemelidir. Bizi tehdit ederek, askeri güçleri bizim üzerimize çekmek istiyor. Türk devletinin bizi vurmak için özel kuvvet elemanlarını Ranya'ya, şuraya-buraya gönderdiğini iyi biliyoruz." açıklamasını yaptı. Karayılan, Öcalan'dan da üç haftadır haber alamadıklarını belirterek, şunları ifade etti: "Eğer Önderliğimize herhangi bir şey olursa o zaman Türkiye'de bir tek lider bile kalmaz. Bu durumda herkes çok pişmanlık yaşar."

"BEN VE ARKADAŞLARIM ÖLEBİLİR"

Irak, Türkiye ve İran'ın Kandil'i Kandil olmaktan çıkarmak için oturup anlaştıklarını iddia eden Karayılan, "Karayılan'ı tutukladık diyorlar. Açık ki yapılan bazı teşebbüslerden sonuç almamışlardır. Artık Kürt halkı kimseye karşı boyun eğmeyecektir. Bu hareketin yönetimi olarak; ben de bu hareketin yönetimindeki diğer arkadaşlar da mücadele içinde ölebiliriz. Eğer önderliğimizle bu hafta görüşme olmazsa biz bu durumu daha farklı ele almak durumunda kalacağız. Birincisi, önderliğimizin sağlığı hakkında bilgi sahibi değiliz. İkincisi biz bunu bir savaş ilanı gibi ele almak durumundayız. Artık ona göre Kürdistan halkı, demokratlar, yurtseverler, barıştan yana olan herkes devreye girmelidirler. Çünkü durum artık çok ciddi bir aşamaya gelmiş bulunuyor." dedi.

Başbalan Erdoğan'ın, 'Ramazan ayının hatırı için şu anda bir şey yapmıyoruz, Ramazan ayından sonra göreceklerdir. Sadece PKK değil PKK ile arasına mesafe koymayanlar da ağır bedeller ödeyeceklerdir' açıklamasına da değinen terörist başı, "Bu çok ciddi bir tehdittir. Tansu Çiller de '93 yılında 'PKK'ya yardım edenlerin listesi cebimdedir' dedi ve ardından birçok Kürt işverenleri tek tek faili meçhul bir şekilde öldüler." ifadelerini kullandı.

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2011 Çarşamba 21:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.246.137.xxx Tarih : 19.08.2011 12:52:03

tamamda sonra ortadoğuda bir tane kürt kalırmı onu bir düşün tehdit ederken aklını başına al sizi kahvaltıda yeriz