20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bırakın çocuklar camide koştursun

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ramazan ayının başlamasından hemen önce yaptığı açıklamada teravih namazlarında kadınların, gençlerin ve çocukların camileri doldurmasını istediklerini belirterek, “Çocuklar camide koşuştursun, kimse ‘namazımızı bozarlar mı’ diye düşünmesin” dedi.

Kadınlarla çocukların özellikle teravih namazlarına katılımının artırılması yönünde çabaları olduğunu belirten Bardakoğlu, şöyle konuştu:
“Teravih namazlarında çocukların, kadınların, gençlerin camide olmasını istiyoruz. Çocuklar koşuştursunlar, kimse onlardan rahatsız olmasın; ‘namazımızını bozuyorlar’ diye düşünmesin istiyoruz. Kadınların teravih namazlarında iştiraklerinde yeteri kadar rahat olmadıklarını biliyorum. Kadınlara, camilerin yukarı katlarında yer ayrılıyor. Doğrusu oraya iniş çıkışlar da çok rahat değil. Ama biz oraların rahat, temiz, aydınlık olması, erkekler tarafından doldurulmaması konusunda uyarılar yapıyoruz.”
Bardakoğlu, cemaat kalabalık olduğu zamanda erkeklerin cami avlusuna saf tutarak cami içini kadınlara bırakmasını, eğer yine de cami içine sığılmıyorsa kadınların erkeklere avluda eşit şekilde yer almalarını arzu ettiklerini söyledi.

Lüks otelde iftar

Aşırı lüks ve israfın herkes için, her dönemde günah olduğunu ve buna karşı toplumsal bilincin artırılması gerektiğini anlatan Diyanet İşleri Başkanı, bunun sadece ramazana özel bir durum olmadığını dile getirdi.
“Lüks otelde iftar daveti vermek günah demenin doğru olmayacağını” anlatan Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların konuklarına, davetlerine göre uygun mekanlar seçmeleri en tabii haklarıdır. Bütün iftarların yerde hasır sererek yapılmasını tavsiye edemeyiz. Bir yanlışı eleştirirken, bir başka yanlışı yapmamak lazım. Önemli olan lüks ve israfa karşı toplumsal bilincimizin artmasıdır. İftar sofraları bunun sadece çok cüzi bir kısmını oluşturuyor. Bence iftarlar abartılacak derecede lüks ve israf sofraları olmuyor. Türkiye’de yaz kış açık büfeyle yemek yenilen otellerdeki bu tüketimin belki de binde 1’e iftar sofralarıdır. Peki 999 ne olacak...”

AA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?