23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Birgün Gazetesi, mali kriz nedeniyle kapanıyor!

"Bağımsız Gazetecilik" anlayışıyla ve "Halkın Gazetesi" logosuyla 15 ay önce yayın hayatına başlayan ve alanlarında başarılı gazetecileri ekibinde toplayan Birgün Gazetesi, ağır mali sorunlar nedeniyle Eylül ayından itibaren yayınını sürdürememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

"Patronsuz Gazete" olarak yayın hayatına başlayan ve yaklaşık 3 bin 500 ortağın yatırımlarıyla kurulan gazetede, yayınından çok kısa bir süre sonra mali kriz başladı.
Çalışanların maaşlarını ödeyemeyen gazete, abonesi olduğu ajanslar, matbaa ve dağıtımcıyla da ödemelerde sorunlar yaşanmaya başladı.

BÜYÜK BİR MALİ KRİZ YAŞIYORUZ

Gazetenin kurucularından ve köşe yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, ANKA’ya yaptığı açıklamada, gazetenin kapanacağı yönünde bir bilgi vermezken, yoğun bir mali kriz yaşadıklarını söyledi. Arkalarında büyük bir holding olsaydı bu sıkıntıları yaşamayacaklarını kaydeden Müftüoğlu, "Çalışanlarımızın maaşlarını ödeyemiyoruz. Bazı ajanslara olan aboneliğimizi kestik. Gazetemizin tirajı çok düştü. Tirajın düşmesi de bizi büyük bir krize soktu" dedi.

ÇALIŞANLAR MAAŞLARINI ALAMAZLARSA TOPLU OLARAK AYRILACAK

Gazete çalışanları ise yaklaşık 6 aydır geriye dönük alacakların ödenmediğini belirttiler. Maaşlarını alabilmek için bir süre yarım gün iş bırakma eylemi yaptıklarını kaydeden çalışanlar, yarın toplu olarak işten ayrılacaklarını söylediler. Maaşlarının düzenli olarak ödenmesine ilişkin bir çok kez yönetimle masaya oturan çalışanların, yönetim tarafından talepleri karşılanmayınca birçok kişi işten ayrıldı. Son olarak, Yurt Haberler Müdürü Oktay Özilhan ve İstihbarat Şef Yardımcısı Kaan Özbek ve Kültür Sanat Editörü Esra Okutan geçen hafta yaşanan krizin ardından iş haklarını tek taraflı olarak fesh ettiler.

YÖNETİM KADROSU SIK SIK DEĞİŞTİ

Kuruluşundan bugüne kadar yönetim kadrosu sık sık değişen gazete Engin Aydın’ın Genel Yayın Yönetmenliğinde yayınına başladı. Engin yönetim kuruluyla yaşadığı gerginlikten dolayı görevinden ayrıldıktan sonra yerine Cüneyt Akman geçti. Akman’ın da yönetimle sorunları nedeniyle ayrılmasının ardından yayın yönetmenliği görevine gelen Saruhan Oluç da bir süre çalıştıktan sonra gazeteyle yollarını ayırdı.

CHOMSKY’DEN CEM DAVRAN’A

14 Nisan 2004’te İstanbul, Ankara ve İzmir’de büro açan gazetenin bünyesinde Noam Chomsky, Aydın Engin, Atilla Özsever, Ahmet Çakmak, Ali Bilge, Adnan Bostancıoğlu, Baskın Oran, Bülent Ortaçgil, Bülent Forta, Cem Davran, Erinç
Yeldan, Erbil Tuşalp, Fikri Sağlar, Göksel Bozkurt, Hayri Kozanoğlu, Hrant Dink, Melih Pekdemir, Mete Çubukçu, Mehmet Metiner, Müge İplikçi, Oğuzhan Müftüoğlu, Ömer Madra, Reha Mağden, Rıdvan Akar, Sami Evren, Saruhan Oluç, Sedat Bozkurt, Tanıl Bora, Tuna Kiremitçi, Ufuk Uras ve Yavuz Önen gibi birçok önemli isim bulunuyordu.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 12:14:09
Güncelleme :21 Ağustos 2005 Pazar 13:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?