22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Biz ne yaparız ona bakarız!

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, tezkere ile ilgili , "Biz ne yaparız ona bakarız" dedi.

İspanya'nın Milli Günü dolayısıyla Büyükelçi Fernandez de la Pena'nın verdiği resepsiyona katılan Orgeneral Saygun, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orgeneral Saygun, sınır ötesi operasyona ilişkin "tezkere"nin geçmesi halinde TSK'nın ne yapacağına ilişkin bir soru üzerine "Mevsime bakılır, başka şeylere bakılır, ihtiyaç nedir ona bakılır. Ama şimdi hemen bir şey söylemek tabi ki mümkün değil" yanıtını verdi.

Sınır ötesi operasyonun yararlı olup olmayacağı tartışmalarının hatırlatılmasına karşılık Saygun, "Böyle bir görev verilirse biz ne yaparız, ona bakarız" diye konuştu.

"Tutumuz belli. Sınır ötesi ile ilgili söylenecek söylendi" diyen Orgeneral Saygun, Irak'taki terörist faaliyetlerinin engellenmesi konusunda BM Güvenlik Konseyi kararlarının olduğuna işaret ederek, kısa bir süre önce Ankara'da bulunan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried ile yapılan görüşmelere ilişkin soru üzerine, Edelman'ın Bağdat'a Ankara'nın bir mesajını iletmek için değil, başka bir amaçla gittiğini söyledi.

İki bakan yardımcısına esas mesajı Dışişleri Bakanlığının verdiğini, kendisinin de güvenlik sorunlarına ilişkin mesajlar verdiğini anlatan Saygun, "Tezkere kabul edildiği anda, hükümetin görev verdiği düşünülürse mevsim itibariyle TSK operasyona başlar mı?" sorusu üzerine bu konunun inceleneceğini belirtti. Saygun, "Mevsime bakılır, başka şeylere bakılır, ihtiyaç nedir ona bakılır. Ama şimdi hemen bir şey söylemek tabii ki mümkün değil" dedi.

Orgeneral Saygun, DTP'lilerin, (Cudi arkamızda, Habur önümüzde) dediklerinin" hatırlatılması üzerine "Sadece onlar demiyor başkaları da diyor" diye konuştu. Saygun, kamuoyunda çeşitli değerlendirmelerin yapıldığına işaret ederek, "Böyle bir görev verilirse biz ne yaparız, ona bakarız" ifadesini kullandı.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 15:26:09
Güncelleme :15 Ekim 2007 Pazartesi 19:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET IP: 194.27.49.xxx Tarih : 16.10.2007 09:58:09

ALLAHINA KURBAN PAŞAM.TÜRK HALKI OLARAK HERZAMAN YANINIZDAYIZ.İSTERSENİZ BİZ DE GELELİM SİZLERLE...