22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bodrum ve Milas'ta yangın

Orman Genel Müdürü Kahveci, meteoroloji yetkililerinin bu gece bölgede rüzgar olacağı uyarısında bulunduklarını belirterek, “Bu nedenle sabaha kadar nöbetteyiz” dedi.

Kahveci, soğutma çalışmalarını izlerken yaptığı açıklamada, yangında, ilk tespitlere göre, Halep çamlarının bulunduğu yaklaşık 150 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Bugün saat 10.30 sularında başlayan yangının, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu saat 18.00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandığını ifade eden Kahveci, şöyle konuştu:

“Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgar, yangına müdahale çalışmalarını olumsuz etkiledi. Meteoroloji bu gece bölgede rüzgar olacağı uyarısını yaptığı için sabaha kadar nöbetteyiz. Ekiplerimiz, yangının rüzgarın etkisiyle patlama yapmasını önlemek için gece boyunca çalışacak. Bu yangın, rüzgarın etkisiyle 300-500 metre ileriye yayılabilir.”

Öte yandan, yangında çok sayıda telefon ve elektrik hattının zarar gördüğü, TEDAŞ ekiplerinin elektriklerin kesik olduğu köylere enerji verilmesi için çalıştıkları gözlendi.

ÖNCEKİ HABER

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir hafta aradan sonra yine büyük bir orman yangını çıktı. Güvercinlik Köyü yakınlarında başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle, bir saat içinde 70 hektarlık alanı etkiledi.


Bodrum'un Güvercinlik Köyü yakınlarındaki ormanlı alanda bugün saat 12.00'de alevler yükseldi. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sükede geneş bir alana yayıldı.

Güvercinlik Köyü ile Boğaziçi Köyü arasındaki yaklaşık 12 kilometrelik alana yayılan yangına 3 uçak, 6 helikopter, 200 orman işçisi ve arazözlerle müdahale edilmeye başlandı.

Ekiplerin büyük çabasına karşın alevler, 200 evin bulunduğu Marverde Tatil Köyü'nün 100 metre yakınına kadar yaklaştı. Sitenin Bodrum'la bağlantısını sağlayan yol da yangın nedeniyle ulaşıma kapandı.

Mandalya Körfezi Marverde Koyu'nda bulunan yatlar da yangın nedeniyle bölgeden ayrıldı.



Muğla Valisi Lütfü Yiğenoğlu bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını yönetmeye başladı. Bölgenin dumanla kaplanmasına neden olan yangında ilk belirlemelere göre 70 hektar çam ve halep çamı ile kaplı alanın zarar gördüğü belirtildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülen söndürme çalışmaları sürüyor.

Milas'taki yangın Güvercinlik sahiline doğru ilerliyor


Muğla'nın Milas İlçesi Meşelik köyü Kuyucak mevkiinde çıkan orman yangınının, Güvercinlik köyünün bulunduğu sahile doğru ilerlediği bildirildi.


İki uçak, 3 helikopter ve arazözlerle yapılan müdahaleye rağmen yangın kontrol altına alınamıyor.

Yangının tehdit etmesi nedeniyle, bölgedeki bazı yerleşim alanlarının boşaltılmasına başlandı.

Bölgedeki Güvercinlik köyü sahilindeki Kuyucak koyuna doğru ilerleyen yangına, söndürme uçakları ve helikopterleriyle, güvercinlik köyü sahilinde denizden su alınarak müdahale ediliyor.

Öte yandan, yangının çıktığı bölge, Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyü ile Milas ilçesi arasında bulunuyor.

Bu arada, orman işçisi, itfaiye görevlisi ve vatandaşlardan yangına müdahale sırasında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılanlar olduğu bildirildi.






ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 21:00:22
Güncelleme :16 Temmuz 2007 Pazartesi 09:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?