22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bodrum'da bayrak krizi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi, Torba Dıngılbükü Mevkii'nde, 10 gün önce düzenlenen ağaç kampanyası sırasında, dikilen fidanların yanlarına 70 santimetrelik demir çubuklardaki bayrakların yerde sürünmesi tepkiye neden oldu.

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar da bayrakların dikildikleri yerden çıkarılması talimatını verdi. Vali Koçaklar, “Yerde Türk Bayrağı olmaz. Türk Bayrağı gönderde dalgalanır, bu nedenle bayrakları hemen toplattım, gerekli incelemeyi başlattım” dedi.

Bodrum Orman İşletme Şefliği ve sivil toplum örgütleri tarafından 6 yıl önce Torba Dıngılbükü Mevkii'nde yanan alanların ağaçlandırılması için başlatılan ve Kaymakam Abdullah Kalkan, Orman İşletme Şefi Doğan Demir, Kara Kuvvetleri Kamp Eğitim Merkezi Komutanı Albay Çağatay Erdoğan'ın da katıldığı kampanya sırasında, fidanların yanlarına demir çubuklarla 30X50 boyutunda Türk Bayrakları da dikildi.

İşadamı Melih Güvençer, Akyarlar Köyü Muhtarı Ali Delice ve Kıbrıs gazisi Mustafa Delice'yle bölgede gezerken, 10 gün önceki kampanya sırasında dikilen bayraklardan bazılarının devrildiğini, yerde süründüğünü görünce durumu, telefonla Vali M. Temel Koçaklar'a bildirdi.

İhbar üzerine talimat verip bayrakların jandarma tarafından toplatılmasını sağlayan Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, “Yerde Türk Bayrağı olmaz. Türk Bayrağı gönderde dalgalanır, bu nedenle bayrakları hemen toplattım, gerekli incelemeyi başlattım. Olayın ardında ard niyet olup olmadığını bilemiyorum. Ama Türk Bayrağı'na kimsenin saygısızlık yapmasına asla izin vermeyiz” dedi.

Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan da bayrakların dikilmesinden haberi olduğunu belirtti. Bayrakların askerler tarafından alınmasından iki saat sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Kalkan, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine “Bence bayrakların dikilmesinde sakınca yoktu. Ama sanırım güneşten soldu, yağmurdan hırpalandı, bu nedenle toplandı. Daha fazla açıklama yapamam konuyu araştırmalıyım” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?