19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Boğazda cephanelik gibi gemi

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, transit geçiş yapan bir gemide yapılan aramada, çok amaçlı zırhlı askeri araç, ağır makineli tüfek, mühimmat ve yedek parça ele geçirildi.

İzmit Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ile sahil güvenlik ekipleri, bir ihbar üzerine Derince limanında transit geçiş yapan İngiliz bayraklı Scan Bothnia adlı gemide arama yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiği tespit edilen geminin güvertesinde dört ve ambarında iki olmak üzere altı adet çok amaçlı askeri zırhlı araç bulundu.

Bir konteyner içerisindeki 20 sandıkta da, ağır makineli tüfek ve yedek parça tespit edildi. Ekipler, iki konteynere el koydu.

Bu arada, gemi yetkililerinin, gemide tehlikeli yük bulunmadığını beyan ettiği belirlendi.

Yetkililer, Boğazlar’dan geçen gemilerin geçiş sırasında ateşli silahlar ile harp malzemesini beyan etmesi gerektiğini belirtti.

Derince limanındaki geminin hareket etmesine izin verilmiyor.
cnnturk
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 23:48:22
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 23:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemal Yıldız IP: 85.102.98.xxx Tarih : 12.06.2006 00:15:26
Türkiye dış güçlere karşı koyma, onların bu bölgedeki faaliyetlerini engelleme iradesini kaybetmiştir. Bu emperyalist devletler, istedikleri gibi bu bölgede at oynatma özgürlüğüne sahiptir. Görülecektir! Çok kısa bir zaman da bu gemiye geçiş izni verilecektir. Ekonomisi bu ülkelerin elinde olan bir Türkiye bağımsızlığını kaybetmiştir. Atatürk diyor ki; Kuvvet ve kudretten mahrum olanlara iltifat olunmaz. Ve de, askeri başarıların ne kadar kuvvetli olursa olsun, ekonomi ile desteklenmezse o derece de başarısız olur. Geldiğimiz nokta budur.