22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bölge temizlenene kadar devam...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bir süreden beri Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı "Balyoz operasyonu"nun, terör örgütü unsurları bölgeden tamamen temizlenene ve Irak'ın kuzeyinden sızmalar önlenene kadar kararlı bir şekilde sürdürüleceği öğrenildi.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu (TMYK) dün Başbakanlık'ta, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı. Bu toplantıda, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi operasyonuna hazırlık olduğu" iddia edilen "Balyoz operasyonu" ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ve Türkiye'nin terörle mücadele özel temsilcisi emekli orgeneral Edip Başer'in de katıldığı toplantıda askeri kaynaklar, operasyonların genişletilerek sürdürüleceği mesajını verdiler. Başer, ABD ile yürütülen çalışmalarda gelinen noktaya ilişkin kurul üyelerini bilgilendirdi. Seçim döneminin İçişleri Bakanı Osman Güneş ile Adalet Bakanı Fahri Kasırga da ilk kez TMYK toplantısına katıldı.

Bu yılki operasyonlar, PKK'nın bölgede hiçbir yerde küçük çaplı da olsa konuşlanmasına izin verilmeyecek boyutta devam edecek. Tankçı ve topçu atışlarıyla terör örgütü bölgede sürekli seyir halde kalmaya mecbur bıkarılacak. Askeri bir kaynak, "Nefes alacak fırsat bulamayan teröristler, seyir halde çok daha kolay hedef oluyorlar" dedi.

TMYK'da daha önceki toplantılarda olduğu gibi bölgenin sosyo-ekonomik değerlendirmeleri de yapılarak, terör örgütünün propaganda faaliyetlerinin önlenmesinde yeni yatırımlar ve iş imkanları yaratılmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca 22 Temmuz'daki seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak önlemler de görüşüldü.

TMYK sonrası yapılan açıklamada da, "Teröre karşı yürütülen silahlı mücadelenin yanı sıra terör örgütlerine istismar edebilecekleri bir alan bırakmamak amacıyla olumsuz ekonomik ve sosyal şartları ortadan kaldıracak şekilde icra edilen faaliyetlerin son durumu değerlendirildi. Toplantıda, özellikle yaz aylarında terörle mücadeledeki kararlılığı ortaya koyacak ve somut netice almaya yönelik hazırlıklar gözden geçirildi" denildi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 18:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?