28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bölge vekillerinden ortak çağrı

Diyarbakır Milletvekilleri, illerinde yaşanan olaylar karşısında halkı sağduyuya çağırdı.

Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Mesut Değer, Aziz Akgül, Muhsin Koçyiğit, İhsan Arslan, Osman Aslan, Fehmi Uyanık, Cavit Torun, Ali İhsan Merdanoğlu ve İrfan Rıza Yazıcıoğlu tarafından yapılan ortak açıklamada, dün meydana gelen olayların herkesi üzdüğü belirtildi.

"Halkımızın şiddet ve terörden kanayan yaralarının henüz sarılmaya başlandığı, barışın, güven ve istikrar ortamının yerleşmeye başladığı, demokrasi ve özgürlükler alanındaki hukuki açılımların yaşandığı bir dönemde, geçmişi hatırlatan dünkü vahim manzaraları olağan karşılamamız mümkün değildir, tüm halkımız adına gelecekten endişe duymamıza neden olmuştur" denilen açıklamada, çağdaş dünya ve AB normlarında meselelerin çözümünde şiddetin yeri olmadığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dolayısıyla, atılan molotof kokteyllerin, iş yerlerine atılan taşların aslında demokrasiye, özgürlüklere, huzur, barış ve istikrara atılmış sayılacağı ve dolayısıyla sıkıntıların giderilmesi yolundaki çabalarımızı engelleyeceği halkımız tarafından da bilinmelidir. Ayrıca, şiddet ve terörün doğuracağı anarşiden kimsenin fayda sağlayamayacağının iyi bilinmesi gerekir.

Doğacak kaos ortamında ekonomik ve siyasi açıdan en çok bölge insanımız olma üzere tüm Türkiye'nin , telafisi imkansız zararlar göreceği unutulmamalıdır. Sonuç olarak tüm siyasi partilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve özellikle bölge halkını sağduyulu olmaya, hissi davranışlardan kaçınmaya ve olayların büyümemesi için özverili olamaya davet ediyoruz."

İÇİŞLERİ BAKANI AKSU: "36'SI GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK ÜZERE, 42 KİŞİ YARALANDI, 80 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da yaptığı yazılı açıklamada bölücü örgütün yayın organı Roj TV'nin de kışkırtma ve telkinleriyle bölücü örgüt yanlısı bir gurubun kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlediğini dile getirdi.

Olaylar sırasında 36'sı güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 42 kişinin yaralandığını belirten Aksu, olaylar sırasında, biri 9 mm çaplı silahı ile birlikte olmak üzere toplam 80 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Aksu, "Güvenlik kuvvetlerimiz, bu olayın tertipçilerini, işbirlikçilerini, kışkırtıcılarını ve uzantılarını ortaya çıkararak, adalete teslim edecekler ve hainlere hak ettikleri cezalar verilecektir. Bu kışkırtmalara karşın, vatandaşlarımız sağduyulu davranmışlar, bölücü örgüt yanlılarının oyununa gelmemişlerdir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 16:07:31
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 22:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?