19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bolu'da 7 ev kül oldu

BOLU'da, henüz belirlenemeyen nedenle ahşap bir evde çıkan yangın, kısa sürede yan tarafındaki diğer evlere de sıçradı. 7 evin alev alev yandığı yangında can kaybı olmazken, evleri yanan vatandaşların dışarı çıkmasını devriye gezen polis sağladı.

Yangın, saat 04.00 sıralarında Karaçayır Mahallesi’nde, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasına 100 metre mesafedeki 2 katlı ahşap evde çıktı. Bölgede devriye gezen polis, Mehmet Yoltaş’a ait evin çatısından yükselen alevleri görünce siren çalarak vatandaşları uyandırmaya çalıştı. Siren sesini duyan bazı vatandaşlar kendilerini dışarıya attı.

Yangının diğer evlere sıçraması ihtimalini gözönünde bulunduran polis, tek tek zilleri çalarak vatandaşların dışarıya çıkmasını sağladı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevler kısa sürede bitişiğindeki 7 eve daha sıçradı. İtfaiyenin yoğun çalışması sonucu alevler yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınabildi.
Yanan evlerini yaşlı gözlerle izleyen ailelerden bazıları, itfaiyenin çalışması sırasında eşyalarını kurtarmak istedi. Olaya müdahale eden polis, vatandaşları olay yerinin etrafına çektiği güvenlik bandının dışına çıkardı.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol Yavuz, tek ve ikişer katlı toplam 6 ahşap ev ile bir apartman çatısının yandığını belirterek, “Yangında şu ana kadar ölen ya da yaralanan yok. Evlerin bazıları tamamen, bazıları da kısmen yanmış durumda. Yangının çıkış nedeniyse henüz belirlenmedi. Araştırmamız sürüyor” diye konuştu.
İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 11:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?