16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bolu'da teröre lanet mitingi

Bolu'da 29 Haziranda yapılacak mitingi organize eden düzenleme komitesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Bolu 2. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Temel'e gönderilmek üzere birer mektup hazırladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bolu Şubesinde düzenlenen toplantıda, 7 sivil toplum kuruluşunda oluşan komite adına basın açıklamasını okuyan Bolu Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi İmdat Arslan, “Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü”nün 29 Haziranda yapılacağını bildirdi. Milli Egemenlik Parkı'nda saat 18.00'de başlayacak mitingin, Konuralp Caddesi ve Atatürk Bulvarı boyunca sürecek yürüyüşle Anıtpark'ta sona ereceğini söyledi.

Arslan, terörü önlemenin sadece güvenlik kuvvetlerinin görevi olarak düşünülmemesi, teröre karşı topyekün bir mücadele yapılması gerektiğini ifade etti.

Askeri tedbirlerin yanında toplumsal tepki de gösterilmesi gerektiğini belirten Arslan, “Kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimize, yüce önder Atatürk'ün bizleri çağdaş yapan ilke ve inkılaplarına, devletimizin üniter yapısına ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine yönelik bölücülere karşı ölmez bekçiler olarak mücadeleyi her şartta, tıpkı askerlerimiz gibi bizler de sürdürmek kararlılığındayız” dedi.

Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Bolu 2. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Temel'e gönderilmek üzere birer mektup hazırladıklarını ifade etti.

GENELKURMAY BAŞKANI'NA MEKTUP

İmdat Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderilecek mektupta özetle şu ifadelere yer verildiğini söyledi:“Siz değerli komutanlarımız bilesiniz ki ordumuz dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ulusal güvenliğinin ve çıkarlarının korunması noktasında hala en önemli dayanağımızdır. Bolu'da bulunan ve ordunun göz bebeği olan Komando Tugayının ve tüm ordu birliklerinin yılmaz bekçisi olduğumuzun manevi kanıtı olarak, 29 Haziranda 'Şehitlerimize Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü' yapılacaktır.”

TUGAY KOMUTANI TEMEL'E MEKTUP

Arslan, şehir dışında operasyonda olduğunu belirttiği Tuğgeneral Temel'e gönderilecek mektupta ise “Bolu Komando Tugayımızın, fiziki anlamda bizlerin gönüllerinden uzak olması, bizlerin de yüreklerinin yarısının sizlerle gitmesine neden olmuştur. Sizlere Bolu'dan manevi anlamda destek olmak amacıyla düzenlediğimiz bu yürüyüş boyunca bilesiniz ki binlerce Bolulunun yüreği sizler için atacaktır” ifadelerine yer verildiğini söyledi.

Mitingin düzenlemesi için oluşturulan komitede, Bolu Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ocağı, Kamu Sen, Türk-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubeleri ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının bulunduğu belirtildi.


AA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 16:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin özyaman IP: 85.119.66.xxx Tarih : 22.06.2007 21:54:45
Böyle bir miting yapılmasını canı gönülden desteklerim; geç bile kalınmıştır.keşke daha çok sesimizi duyurabilseydik çoluk çocuk hepimiz 29 haziran da oradayız HER ŞEY VATAN İÇİN