30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bomba bacağını kopardı!

Etiler'deki patlamada, arkadaşı Ceyhan Mercan ile otomobille olay yerinden geçen Ayten Bal bacağını kaybetti.

38 yaşındaki Ayten Bal'ın özel bir şirkette müşteri temsilcisi olarak çalıştığı öğrenildi. Arkadaşı Ceyhan Mercan ile otomobille ilerlerken patmamaya yakalanan Bal'ın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığı belirtildi.

RIZA ÇALIMBAY'IN AKRABASI ÇIKTI

Sabah saatlerinde Etiler'deki Koç köprüsü altına meydana gelen patlama sonrası yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Ayten Bal babası Mustafa Bal kızının durumuyla açıklamalarda bulundu. Baba Bal, kızının her gün aynı saatte işe gitmek için yola çıktığını, bugün yol kapalı olduğu için geç kaldığını belirtti. Ayrıca hastaneye Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’da gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çalımbay, Bal ailesi ailesiyle akraba olduklarını söyledi.

"YOL KAPALIYMIŞ. GEÇ KALMIŞ"

Mustafa Bal, kızının sadece yüzünü görebildiğini kaydetti. Bal, "Ameliyata aldılar. Daha sonra bilgi alamadık. Baba dedi bana bağırdı. Ameliyat iki saat dediler. Doktorlar ameliyatta dediler. Az önce muamele yaptık. Eşim yukarıda oturuyor. " dedi.

Kızının 5 - 6 senedir aynı iş yerinde çalıştığını kaydeden baba Bal, kızının yanındaki kişinin yeğeni Ceyhan Mercan olduğunu ve bu sabah kızına 'Akmerkez'e kadar beni bırakır mısın?' dediğini belirtti.

Kızı Ayten Bal’ın Akmerkez'den otobana çıktığını oradan da Ataşehir'e iş yerine gittiğini söyleyen Bal ‘Kızım her zaman aynı saatte evden çıkıyordu. Bugün yol biraz kapalıymış. Geç kalmış.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Etiler'de bir İETT otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan 1 kişi taburcu edilirken, 7 kişinin tedavisi sürüyor. Yaralılardan Yazgülü Şubatlı'nın nefes borusunun, patlama sırasında oluşan alevler nedeniyle yandığı belirlendi.

Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavisi süren 5 kişinin yakınlarının hastaneye gelişi sürüyor. Panik yaşayan aileler, doktorlardan bilgi aldıktan sonra tedavi altına alınan yakınlarıyla görüştürülüyor. Yaralılardan Yazgülü Şubatlı'nın patlama sırasında oluşan alevler nedeniyle nefes borusunun yandığı belirlendi. Akrabası olan Yazgülü Şubatlı'yı ziyaret etmek üzere hastaneye gelen gazeteci Tülay Şubatlı, "Sabah o bölgede çalıştığı yemek şirketine giderken yolda yakalanıyor bu saldırıya. Çok ağır yanıkları var.

Yüzü ve saçları yanmış, sağ gözünden yaralanmış durumda. En önemli durumu ise nefes borusu. Doktorlar nefes borusunun içeriden yanmış olduğunu söylediler, biz de şaşırdık. Çünkü görünürde o kadar ağır görünmüyordu. Böyle şiddetli patlamalarda doktorlar patlamanın alevinin bu şekilde nefes borusunu yakabileceğini söylediler. Bu nedenle solunum cihazına bağlı, çünkü bu nedenle yemek borusu kapanabilir. Hala yoğun bakımda" dedi.

Yazgülü Şubatlı'nın kızı Ceren Şubatlı ise, "Hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda. Tedbir amaçlı hastanede tutuyorlar" diye konuştu.

Görgü tanıkları anlatıyor...

- Olay meydana geldiği sırada Akmerkez'in önünden geçen bir otobüsün içinde bulunan görgü tanığı, "Biz otobüsün içindeydik. Buradan geçerken patlama meydana geldi. Patlama olduğu sırada şoför geri gitti. Biz indik, vergi dairesine gittik, oradan koşa koşa geri döndük. 10 tane en az yaralı var diyorlar, ben görmedim. Çok güçlüydü ses. Burası sanki yerinden oynadı. Kulaklarımızın zarı patladı" dedi.

- Patlamada yaralanan Yazgülü Şubatlı'nın akrabası gazeteci Tülay Şubatlı, "Yazgülü'nün yüzünde ağır yanıklar var. Saçları da yanmış. En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi. Yazgülü'nün bu yanıktan ötürü yemek borusunun kapanması önlenmeye çalışılıyor. Halen yoğun bakımda. Sağ gözü de yaralanmış ama ne derece yaralandığını öğrenemedik. Olay sırasında yolda yürüyormuş. Olayın hemen ardından kendi telefonu bozulduğu için başkasının telefonundan eşini arayarak hastaneye kaldırıldığını haber vermiş. Yazgülü'nün bilinci açık" dedi.

- Yaralı Sami Işık'ın babası Özcan Işık da oğlunun Levent'teki bir proje mühendislik firmasında çalıştığını ve arkadaşı Agop Demir ile birlikte işe giderken patlamaya maruz kaldıklarını ifade etti. Özcan Işık, oğlu Sami Işık ile Agop Demir'in Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

- Patlamada aracı hasar gören taksi şoförü Yalçın Demirkıran, "Akmerkez'den Zincirlikuyu'ya ilerliyordum. Yan tarafımda İETT otobüsü vardı. Büyük bir patlama gerçekleşti. Kendimi hemen araçtan dışarıya attım. İnsanlar panik halinde ve bağrışıyordu. Ardından sağlık görevlileri ve polis geldi. Bizi olay yerinden uzaklaştırdı" diye konuştu.

Patlama sırasında mutfakta iş yaptığını belirten Sevim Gündoğan da "Büyük bir sallantı hissettim, ses duydum. Deprem olduğunu sandım. Televizyondan patlamanın bizim burada olduğunu öğrenince kendimi dışarıya attım. Patlamanın olduğu yerdeki otobüsü gördüm. Arka tarafında yaralılar vardı. Yerde de bir iki yaralı olduğunu gördüm. Olaydan sonra polis ve sağlık ekipleri gelerek müdahale etti" dedi.

- Akmerkez'de servis şoförlüğü yaptığını, her sabah olayın meydana geldiği güzergahı kullandığını belirten Şener Bayraktar da "Saat 09.05 sırasında 2 tane arka arkaya patlama oldu sanki. Yer sallandı. Akmerkez'in önünden köprünün ayağına doğru yürüdük. Yaralıları gördük. Otobüsün önünde ve yol kenarında yatan yaralılar vardı" diye konuştu.

- Patlamanın meydana geldiği yere 20 metre mesafedeki eczanenin sahibi Gilman Doğan, iş yerini açtıktan yaklaşık 10 dakika sonra çok şiddetli bir gürültü duyduklarını söyledi. Doğan, tam olarak ne olduğunu anlayamadığını, bunu üzerinde kepenklerini kapatıp ambulans ve itfaiyeyi aradığını belirtti.

- Olay yakınındaki bayan kuaföründe çalışan Hasan Aygün de "Patlamayı duyunca olayın olduğu yere gittim. Yerde bir kadın yatıyordu. Patlamanın şiddetiyle dağılan camlardan kadın ağır yaralanmıştı. Kanlar içindeydi" dedi.

 

İHA/ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 15:19:28
Güncelleme :26 Mayıs 2011 Perşembe 18:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Recep Yılmaz IP: 95.142.143.xxx Tarih : 26.05.2011 19:50:03

Kanımı dondurdu: Bayanın bunu kabullenemeyeceği...