16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bomba izinde 6 bin km

Metroya saldırı hazırlığında yakalanan bombacının sınırdan itibaren 6 bin kilometre boyunca adım adım izlendiği ortaya çıktı..

Şişli Mecidiyeköy'de önceki gün, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile metroya saldırı yapmak üzereyken çantasındaki 3.5 kilo patlayıcıyla akbil kuyruğunda yakalanan Mehmet Demirkaya sahte kimlikli canlı bomba Şahabettin Demir, 6 bin kilometrelik takip ve bir hafta süren gözetimin ardından yakalandı. Polis Demir'i, Habur Sınır Kapısı'ndan girdiği anda takibe aldı.

Önce Diyarbakır'a sonra İstanbul, yeniden Diyarbakır ve Batman'a gitti. Bayramdan önce İstanbul'a tekrar geldi. Bomba zulacısı olarak belirlenen ve hâlâ aranan Mehmet Avcı'nın Yenibosna Dalyan Sokak'taki evine yerleşti. Ev 24 saat boyunca 5 polis tarafından gözetlemeye alındı. Demir'in sırt çantasıyla çıktığını gören takibi yapan istihbarat polisi, hemen alarma geçti.

MOBESE kameraları saniye saniye izlemeye alındı. Yenibosna'dan Topkapı'ya oradan da Şişli'ye giden Demir izlendiğini fark etti. Araç değiştirip peşindeki 5 polisten üçünü atlatmayı başardı. Mecidiyeköy'de diğer iki polisi atlattığını zannedip hedeflerinden biri olan metroya binebilmek için Akbil kuyruğuna girdi. Bu sırada ise yakalandı. Yenibosna'daki evden kaçmayı başaran Avcı ise aranıyor. Bu arada ikinci bir canlı bomba belirlendi. Demir ile ikinci canlı bombanın Kandil'de 8 yıllık bir eğitime tabi tutuldukları, hava harekâtlarına misilleme olarak eylem için gönderildikleri belirtildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 06:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?