22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bombacı Bakırköy'de yakalandı

Diyarbakır'dan getirdiği 10 kilogram patlayıcıyla İstanbul'da eylem yapmaya hazırlanan 8 çocuk babası bombacı Bakırköy'de yakalandı. Pişman olduğunu söyleyerek ağlayan 35 yaşındaki bombacı, “Diyarbakır'da çiftçilik yaparak 8 çocuğuma bakıyorum. Örgüt beni kandırarak kullandı” dedi.

MİT İZLEDİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT ekipleri, PKK’nın Diyarbakır’dan 10 kilo plastik patlayıcıyı sansasyonel büyük bir eylem için İstanbul’a gönderdiğini belirledi. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için MİT ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bombacı olduğu belirlenen Nimet T'yi adım adım izlemeye aldı. Diyarbakır’dan çıktıktan sonra 2 ayrı ilde daha durarak örgüt militanlarıyla irtibat kuran bombacı İstanbul’a kadar izlendi.

10 KİLO PATLAYICIYLA YAKALANDI

Elindeki çanta ile plastik patlayıcıları taşıyan Nimet T'ye yönelik operasyona başlandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı operasyon timleri Bakırköy İstanbul Caddesi üzerinde yürüyen Nimet T'yi yakaladı.

CEZAEVİNE GİRMİŞ

Nimet T'nin elinden alınan çanta içerisinde yapılan aramalarda, 8 kilo 360 gram plastik patlayıcı A4, 1 kilo 400 gram toz patlayıcı TNT, 1 adet cep telefonu, 1 adet SİM kartı ve bol miktarda örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildi. T'nin, 1998 yılında PKK örgütüne üye olmak suçlamasıyla 3 ay hapis yatıp çıktığı belirlendi.

AĞLAYARAK SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Nimet T. ağlayarak suçunu itiraf etti. Nimet T. “Beni örgüt kandırarak içerisine çekti. Daha sonra beni ufak bir suçta kullanarak 3 ay hapis yatmama neden oldu. Daha sonra ben hep PKK’lı olarak kaldım. Ben 8 çocuğuma traktör şoförlüğü ve çiftçilik yaparak bakıyorum” dedi. Nimet T. polisteki sorgusunun ardından Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Salih Aydın/Gazeteport
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 14:09:29
Güncelleme :15 Ağustos 2007 Çarşamba 17:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet mete IP: 88.235.232.xxx Tarih : 15.08.2007 18:45:37
aslında böle adam ları idam edinnnnnnnnnnnnnnnnn